Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ηράκλειο :Οι αστικές ταυτότητες που οικοδομούν το μέλλον του

Χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός έδωσε συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου της Δημαρχιακής του θητείας.

Θα σταθώ στο τμήμα της ομιλίας του που αναφέρεται στο όραμα της δημοτικής αρχής για το μέλλον της πόλης.

Η καινοτομία στην διατύπωση του οράματος βρίσκεται στο ότι για πρώτη φορά αυτό οργανώνεται με βάση τις αστικές ταυτότητες της πόλης.
Η εκφώνηση αυτή  περιέχει τρία σημαντικά στοιχεία.
1.Εμπεριέχει τον στρατηγικό αστικό σχεδιασμό.
2.Την ανακατασκευή της εικόνας της πόλης , στηριζόμενη σε αυτές τις ταυτότητες.
3.Την επιθυμία να αξιοποιηθούν τα δύο προηγούμενα βήματα για να παραχθούν μετρήσιμα αποτελέσματα ώστε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα στην ιεραρχία των Eυρωπαϊκών πόλεων.
Να τι είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

"Ονειρευόμαστε ένα διαφορετικό μέλλον για το Ηράκλειο και αυτό χτίζουμε. Θέλουμε ο τόπος να αποκτήσει ταυτότητα και μάλιστα ισχυρή: 
Στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε το Ηράκλειο ως Μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου.
  • Θέλουμε το Ηράκλειο –πόλη ανθεκτική, με αποτελεσματικές υποδομές κοινωνικής στήριξης, ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική, συμμετοχικά δίκτυα αλληλεγγύης, οργανωμένες δομές πολιτικής προστασίας, προστασία της απασχόλησης και της ασφάλειας των πολιτών . 
  • Ηράκλειο με ισχυρή πολιτιστική και Τουριστική ταυτότητα, πόλη φάρο πολιτισμού , με ισχυρή δημιουργική βιομηχανία, ελκυστικές τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα , με ισχυρή συνεισφορά στην τοπική οικονομία.  
  • Ηράκλειο, πραγματικά Έξυπνη Πόλη -τόπος καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης. 
Ταυτόχρονα προωθούμε ένα νέο ηθικό συμβόλαιο της Δημοτικής αρχής με τους πολίτες που στηρίζεται στη διαφάνεια, την νομιμότητα και την αξιοκρατία. Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμβάλλουν με τις προτάσεις , τις ιδέες τους και την εθελοντική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού συμμετοχικού μοντέλου τοπικής δημοκρατίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.