Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελληνικών και Τουρκικών δήμων στον Έβρο

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ των δημάρχων του Έβρου και των δημάρχων των παρέβριων περιοχών της Τουρκίας μαζί με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αδριανούπολης και Αλεξανδρούπολης, σε συνάντηση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών – πολιτών των δύο περιοχών και την αναπτυξιακή προοπτική τους.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο πρωτόκολλο συνεργασίας συμφωνήθηκε:
1. Θεσμική συνάντηση 2 φορές κάθε χρόνο, διαδοχικά κάθε  φορά (εναλλάξ) στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
2. Δημιουργία γραμματείας σε κάθε Δήμο προκειμένου να συνδιοργανώνονται οι δύο συναντήσεις κάθε χρόνο, αλλά για την διευκόλυνση επαφής οπόταν κρινόταν απαραίτητο από οποιονδήποτε δήμο.
3.  Αίτημα οι Έλληνες Δήμαρχοι προς την Ελληνική Κυβέρνηση  και οι Τούρκοι Δήμαρχοι προς την Τουρκική κυβέρνηση για     δημιουργία μιας κοινής επιτροπής κτηνιάτρων που θα περιέρχεται στην Τουρκία  και Ελλάδα ώστε να εντοπίζονται από επιτόπιες επισκέψεις ζωονόσοι με στόχευση την γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση προς αποτροπή των ζωονόσων.
4. Αίτημα των Ελλήνων Δημάρχων και των Τούρκων Δημάρχων προς τις κυβερνήσεις των κρατών μας αντίστοιχα ώστε να συνεργασθούν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα για να εξασφαλίσουν την παρεμπόδιση των πλημμυρών και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που οι αρμόδιοι θα  κρίνουν με στόχο τα νερά του ποταμού Έβρου αντί να   δημιουργούν καταστροφικές πλημμύρες να αρδεύουν εκτάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και να δημιουργούν εισόδημα στους   αγρότες και κτηνοτρόφους Τουρκίας και Ελλάδας.

5. Να ενταθούν οι προσπάθειες για σύνδεση των λιμανιών της Θράκης, Αίνου – Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης με ενδεχόμενη    μελλοντική επέκταση και σε άλλα λιμάνια και να εξετάσουμε τον τρόπο της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης    Ελλάδας  Τουρκίας  μέσω Πυθίου ώστε να τονωθεί ο  τουρισμός  και η   μετακίνηση των προϊόντων για άνθιση των εμπορικών    σχέσεων.
6. Να επιδιωχθεί η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο παρόν σχήμα ώστε να λυθούν τα προβλήματα σε τριγωνική βάση.
7. Κοινές ενέργειες, για την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, προς  τους  αρμόδιους φορείς για την αποτελεσματική καταπολέμηση των  κουνουπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.