Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Θεσσαλονίκη : Έτοιμη η Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο της ανάπτυξης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (Y.Γε.Π.) του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της οδηγίας Inspire και του Νόμου 3882/10 από την εταιρεία Geospatial Enabling Technologies (GET)
Η εφαρμογή προσφέρει πιστοποιημένες υπηρεσίες αναζήτησης (CSW), θέασης (WMS, WMTS) και τηλεφόρτωσης (WFS). Η εφαρμογή βασίζεται σε λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το GET SDI Portal
Η υλοποίηση της Υ.Γε.Π. εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βασικός στόχος είναι, πέρα από την επιταγή εναρμόνισης του Δήμου με την κοινοτική οδηγία INSPIRE, η υιοθέτηση αρχών ανοικτότητας και διαλειτουργικότητας στη διάθεση πληροφοριών. 
Για την πρόσβαση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα επισκεφτείτε τον σύνδεσμο της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών του Δήμου Θεσσαλονίκηςhttp://gis.thessaloniki.gr/sdi/  

1 σχόλιο :

  1. Η εφαρμογή είναι πολύ πλήρης και πραγματικά περιέχει πολύτιμη πληροφορία. Το μόνο που λείπει είναι το κουμπάκι "Get the data".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.