Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αθήνα :Άλματα στον συνεδριακό τουρισμό

Θεαματική άνοδο είκοσι θέσεων παρουσιάζει η Αθήνα στη διεθνή κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του International Congress & Convention Association (ICCA) για την παγκόσμια αγορά.
Βάσει του αριθμού των συνεδρίων που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014, η Αθήνα πραγματοποιεί άλμα είκοσι (20) θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα από την 47η θέση το 2013, εκτινάχθηκε πέρυσι στην 27η παγκοσμίως, μία από τις πλέον θετικές μεταβολές, που ποσοστιαία κινείται στο 63%.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει, την ερχόμενη Τρίτη, στη Φρανκφούρτη στο πάνελ του Politicians Forum που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού IMEX 2015, δηλώνει ότι «η εντυπωσιακή αυτή επίδοση της Αθήνας είναι το αποτέλεσμα των συστηματικών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με κύριο μοχλό την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ και σημείο αναφοράς το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB)».
«Η Αθήνα ανακτά σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη της διεθνούς συνεδριακής αγοράς, αποκαθιστά την εικόνα της και κατορθώνει να καλύψει μεγάλο μέρος από το έδαφος που χάθηκε λόγω της κρίσης» τονίζει, σχολιάζοντας την έρευνα ο κ. Καμίνης και επισημαίνει ότι το επίτευγμα αυτό γεμίζει την πόλη της Αθήνας ικανοποίηση αλλά και ευθύνη. «Η διατήρηση της δυναμικής που εμφανίζει η Αθήνα, τόσο στην αγορά συνεδριακού τουρισμού όσο και στην αγορά τουρισμού αναψυχής, πρέπει να προστατευθεί και να θωρακιστεί, από όλους μας» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε πισωγύρισμα από αυτήν την πορεία, θα είναι επιζήμιο και για την πόλη αλλά και για την ίδια τη χώρα». Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δεσμευθεί ότι η έμπρακτη συμμετοχή και στήριξη της πόλης της Αθήνας στα συνέδρια, θα επισφραγίζεται με την προσωπική παρουσία του κ. Καμίνη σε κάθε εναρκτήρια συνεδριακή διαδικασία.

Σύμφωνα με την έρευνα του ICCA, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιαστούν αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Έκθεσης IMEX 2015 στη Φρανκφούρτη, στην Αθήνα διοργανώθηκαν 80 συνέδρια το 2014, έναντι 49 του 2013 (ποσοστιαία αύξηση 63%).
Η επίδοση της Αθήνας μάλιστα, συμπαρέσυρε θετικά και τη συνολική θέση της Ελλάδας, που με 148 συνέδρια ανέβηκε στην 20η από την 38η θέση το 2013 (100 συνέδρια). Σημειώνεται ότι από τα 48 νέα συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα το 2014, τα 31 έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 54% των συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις ετήσιες έρευνές του, ο ICCA αξιολογεί και καταγράφει συνέδρια που διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και κλαδικούς Οργανισμούς και Φορείς και τα οποία, για να καταμετρηθούν, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.
Το ACVB του δήμου Αθηναίων, τέλος, ετοιμάζει μία ακόμα δυναμική συμμετοχή στην IMEX 2015, με μεγάλο αριθμό προκαθορισμένων συναντήσεων καθώς και παρουσιάσεις σε επιλεγμένα γκρουπ επαγγελματιών επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.