Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Το Internet of Things στην βιομηχανία θα φτάσει στις 43,5 εκατομμύρια συσκευές

#Δημοσιεύτηκε στο Telecomstech News από τον David H. Deans στις 19 Μαίου 2015.Την μετάφραση την επιμελήθηκε ο Λάζαρος Αγαπίδης

Καθώς δημιουργούνται περισσότερες Machine to Machine (M2M) εφαρμογές, η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο θα γίνει απαραίτητη σε πολλές βαριές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.  Η εγκατεστημένη βάση των ασύρματων συσκευών Internet of Things (IoT) σε βιομηχανικούς αυτοματισμούς έφθασε στις 10.300.000 συσκευές το 2014, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της παγκόσμιας αγοράς από την Berg Insight.
Ο αριθμός των ασύρματων συσκευών IoT σε δίκτυα αυτοματισμού προβλέπεται να αυξηθεί σε ένα ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης των 27,2% και θα φθάσει τις 43.500.000 συσκευές το 2020.
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα των ασύρματων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τον βιομηχανικό αυτοματισμό με διαφορετικά χαρακτηριστικά και παραδείγματα χρήσης.  Για παράδειγμα, τα πρότυπα που βασίζονται στο 802.15.4 όπως το WirelessHART και το ISA100.11a είναι μεγάλοι παίκτες της αγοράς στον τομέα αυτοματοποίησης διαδικασιών.
Το Wi-Fi και το Bluetooth είναι οι πιο διαδεδομένες τεχνολογίες στον τομέα της εργοστασιακής αυτοματοποίησης ενώ τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας συνήθως χρησιμοποιούνται για την απομακρυσμένη παρακολούθηση και για το δίκτυο κορμού σύνδεσης μεταξύ των εγκαταστάσεων.

Η αυξανόμενη χρήση των δικτύων Ethernet για την εργοστασιακή αυτοματοποίηση είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τη διείσδυση του Wi-Fi σε τέτοιες εφαρμογές.  Η αυξημένη χρήση των φορητών συσκευών όπως τα tablets και τα smartphones για παράδειγμα, και των λύσεων Human Machine Interface (HMI) είναι επίσης σημαντικές κινητήριες δυνάμεις για την υιοθέτηση του Wi-Fi, καθώς και του Bluetooth σε εξοπλισμό αυτοματισμού.

«Οι εταιρείες έχουν ενοποιήσει ακόμα περισσότερο τα βιομηχανικά συστήματα αυτοματισμού και τις εταιρικές εφαρμογές και η υπόσχεση του Internet of Things γίνεται όλο και πιο απτή μέρα με την μέρα», δήλωσε ο Johan Svanberg, ανώτερος αναλυτής της Berg Insight.

Η Βιομηχανική Αγορά του Internet of Things 

Η αγορά των ασύρματων IoT συσκευών εξυπηρετείται από μια πληθώρα παραγόντων από διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων λύσεων αυτοματισμών, των προμηθευτών εξοπλισμού και λύσεων αυτοματισμών, των βιομηχανικών ειδικών επικοινωνίας και των ειδικών της επικοινωνίας IoT.

Οι Emerson, Honeywell, GE και Yokogawa είναι κορυφαίοι προμηθευτές των συσκευών  βιομηχανικού αυτοματισμού τύπου 802.15.4.  Η Siemens, η Cisco, η Belden, η Moxa, η Schneider Electric και η Eaton είναι μεγάλοι προμηθευτές των Wi-Fi συσκευών, ενώ η Eaton, η GE και η Sierra Wireless είναι σημαντικοί πωλητές των συσκευών δικτύων κινητής τηλεφωνίας για βιομηχανικές εφαρμογές αυτοματισμού.

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αρχίζουν συστηματικά να αναπτύσσουν και να υιοθετούν τις βέλτιστες πρακτικές για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της τεχνολογίας IoT σε κάθε μέρος των οργανώσεών τους.

Η σύγκλιση του IT και του IoT, τα έξυπνα εργοστάσια, το Industry 4.0 και το Βιομηχανικό Internet of Things είναι όλες έννοιες που αποτελούν μέρος της τρέχουσας εξέλιξης του βιομηχανικού αυτοματισμού.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Berg, η καινοτομία στην τεχνολογία αισθητήρων, η ασύρματη συνδεσιμότητα, η συλλογή ενέργειας (energy harvesting), η τρισδιάστατη εκτύπωση, τα big data και οι λύσεις cloud - σε συνδυασμό με τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συσκευών, συστημάτων και ανθρώπων - ανοίγει το δρόμο για την βελτιωμένη απόδοση, ευελιξία και ανταπόκριση σε κάθε τομέα των επιχειρήσεων.

Αυτό έχει ήδη την επίδραση του στη ζωή των πόλεων



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.