Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ηράκλειο :Το SDK, Spreading Developers' Knowledge by Google DevFest έρχεται !

Η επίσημη κοινότητα των προγραμματιστών της Google στην Ελλάδα, Google Developers Group (GDG) Thessaloniki, ταξιδεύει στο Ηράκλειο στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και φέρνει μαζί της τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Google, το Google DevFest.

Το Google DevFest είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό event της Google και πραγματοποιείται στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι επίσημες κοινότητες των προγραμματιστών της. Κορυφαίοι προγραμματιστές της Google και άλλων εταιριών από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στα DevFest για να μοιραστούν τις γνώσεις τους, το πάθος και τον ενθουσιασμό τους για την τεχνολογία, να γνωριστούν με τους τοπικούς προγραμματιστές να ανταλλάξουν εμπειρίες, να δημιουργήσουν μαζί τους νέες ιδέες, να ξεπεράσουν εμπόδια και όλοι μαζί να γίνουν μια μεγάλη παρέα. 
Τα τελευταία 2 χρόνια το GDG DevFest Greece έλαβε χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας συνολικά 75 ομιλητές από όλο τον κόσμο, 1.850 συμμετέχοντες, περισσότερες από 25 ομιλίες (sessions) και 40 εργαστήρια.

Το GDG Θεσσαλονίκη θέλοντας να δώσει την ευκαιρία και σε άλλες πόλεις να φιλοξενήσουν ένα τόσο σημαντικό τεχνολογικό γεγονός και να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία των DevFest εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο SDK | Spreading Developers' Knowledge (Διαχέοντας την Γνώση των Προγραμματιστών) ξεκινώντας από την πόλη του Ηρακλείου. Στόχος του έργου SDK είναι να διαδώσει τις γνώσεις διεθνών αναγνωρισμένων προγραμματιστών μέσω της διοργάνωσης των Google DevFest σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να αποτελέσουν έναν πυρήνα δημιουργίας νέων ιδεών και συνεργασιών.

Κατά την διάρκεια του Google DevFest 2015 στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν: ομιλίες (tech sessions), εργαστήρια (CodeLabs), ένα hackathon, μια έκθεση (networking area) καθώς και πολλές άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν από πρώτο χέρι τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους δουλεύοντας πάνω σε εφαρμογές, να συνεργαστούν μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα και να δικτυωθούν με διάφορες τεχνολογικές εταιρίες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, 18:00      
Έναρξη, Καλωσόρισμα, Παρουσίαση Προγράμματος, Εγγραφές
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, 12:00    
Έναρξη Ομιλιών, Εργαστηρίων, Δικτύωσης & Παράλληλων Εκδηλώσεων.
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, 12:00
Έναρξη Ομιλιών, Εργαστηρίων, Δικτύωσης & Παράλληλων Εκδηλώσεων.


Η εκδήλωση στην πόλη του Ηρακλείου φέτος θα εστιαστεί κυρίως στην υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων και την προσαρμογή τους σε βασικούς τομείς όπως του τουρισμού, του πολιτισμού και της αγροτικής ανάπτυξης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν εναλλακτικές προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη.
Η εκδήλωση στην πόλη του Ηρακλείου φέτος θα εστιαστεί κυρίως στην υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων και την προσαρμογή τους σε βασικούς τομείς όπως του τουρισμού, του πολιτισμού και της αγροτικής ανάπτυξης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν εναλλακτικές προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη.

Google Developers Group Thessaloniki
Το GDG είναι μια κοινότητα προγραμματιστών, ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία, σπουδαστών και επιχειρήσεων, που παρόλο που κατέχουν διαφορετικές ειδικότητες και προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για την εξέλιξη της κοινωνίας και την προώθηση της καινοτομίας. Αυτό για την κοινότητα του GDG είναι πολύ σημαντικό, επειδή μέσα από την όσμωση διαφορετικών αντιλήψεων, σκέψεων και κόσμων παράγεται γνώση, προάγεται η συνεργασία και γεννιούνται ιδέες. Άλλωστε η τεχνολογία αναπτύσσει τα εργαλεία που προσδιορίζουν τις ανάγκες της αγοράς και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

Τα μέλη της κοινότητας οραματίζονται τεχνολογίες που γίνονται πραγματικότητα και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί μας όλες τις τελευταίες εξελίξεις των προϊόντων της Google, τις γνώσεις τους και το πάθος τους για την τεχνολογία!  

Σας είπαμε ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και είναι δωρεάν;
Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας εδώ  και εξασφαλίστε μια θέση σε αυτό το τεχνολογικό ταξίδι.
Και για όσους θέλουν να γίνουν τοπικοί πρεσβευτές του DevFest, να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της διοργάνωσης ενός event της Google και να απολαύσουν μια σειρά από σημαντικά προνόμια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 19/11 συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.