Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αθήνα :Απέκτησε ψηφιακό συμβούλιο

Η πόλη της Αθήνας αποκτά Ψηφιακό Συμβούλιο, ένα συμβουλευτικό όργανο ενίσχυσης της ψηφιακής τεχνολογίας της πόλης, που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, στο Δημαρχείο της Αθήνας.
Στο Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας μετέχουν εννέα Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEO) των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της πόλης.
«Το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς τον δήμαρχο, με σκοπό να προσφέρει τεχνογνωσία και καλές πρακτικές» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες στο Συμβούλιο για τη δέσμευση τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ψηφιακής δυναμικής της Αθήνας.
Στο Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας συμμετέχουν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, R&D και παροχής λύσεων για την Ψηφιακή Οικονομία, που δραστηριοποιούνται στη χώρα: 
AccentureIBMMicrosoftNokiaOracle, Όμιλος OTESAPVodafone και WIND.

«Είναι τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη όταν τόσο μεγάλες εταιρίες συνεισφέρουν στην προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στον πολίτη» δήλωσε ο κ. Καμίνης, ο οποίος περιγράφοντας τους στόχους που συμφώνησαν τα μέλη του Ψηφιακού Συμβουλίου Αθήνας, επισήμανε: «Αποστολή του συμβουλίου είναι τα μέλη του να βοηθήσουν την πόλη με τεχνογνωσία και καλές πρακτικές, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στη διάχυση της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε γειτονιά αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αθήνα. Μια ανταγωνιστική έξυπνη πόλη εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και βεβαίως διαφάνεια στον τρόπο λήψης των αποφάσεων». Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων, τον περασμένο Απρίλιο ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε στη θεσμοθέτηση του Chief Digital Officer για την Αθήνα, τοποθετώντας στη θέση τον κ. Κωνσταντίνο Χαμπίδη.
Στο Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας συμμετέχουν: η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft, ο κ. Κυριάκος Σαμπατακάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture, o κ. Σπύρος Πουλίδας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, o κ. Αθ. Έξαρχος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, ο κ. Αντώνης Μονοκρούσος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle, o κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Χάρης Μπρουμίδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone και ο κ. Νάσος Ζαρκαλής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND.
Στο Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας συμμετέχουν επίσης από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ο καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι καθηγητές Ιωάννης Καλογήρου καιΝεκτάριος Κοζύρης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την ψηφιακή ανάπτυξη και να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις της πόλης. Από το 2014 λειτουργεί το Innovathens, ο κόμβος στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. Η Αθήνα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη παγκόσμιων ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Bloomberg Associates και επιλέχθηκε να γίνει μέρος του Δικτύου των «100 Resilient Cities», μια πρωτοβουλία που στηρίζει το Rockefeller Foundation. Μέσω του Ψηφιακού Συμβουλίου, η Αθήνα δεσμεύεται ουσιαστικά με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και βασικούς εταίρους  να αναπτύξουν τεχνολογικές στρατηγικές για τη βελτίωση της ζωής των Αθηναίων.Ο συντονισμός για τη συγκρότηση του Ψηφιακού Συμβουλίου έγινε από το Athens Partnership.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.