Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τρίκαλα :Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Cities-4-People»

Σε ακόμη ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με έμφαση στην κυκλοφορία στην πόλη, μετέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το πρόγραμμα με τίτλο «Cities-4-People» , στο οποίο εταίροι είναι, μεταξύ άλλων, το Αμβούργο, η Βουδαπέστη, η Κωνσταντινούπολη, η Οξφόρδη (UK), αλλά και Πανεπιστήμια (University College London, Πανεπιστήμια Αμβούργου και Κων/πολης) και τεχνικοί εταίροι, στο σύνολό τους 13 από όλη την Ευρώπη. Συντονιστής είναι το Copenhagen Business School of Economics από τη Δανία, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει μέσω της e-Trikala AE.

Το πρόγραμμα έχει τον πλήρη τίτλο «Νέες μέθοδοι για βιώσιμες καινοτομίες κινητικότητας οδηγούμενες από την κοινότητα σε επίπεδο γειτονιάς και αστικής περιοχής». Αφορά ουσιαστικά στην προσπάθεια να αναγνωριστούν οι προκλήσεις για την κινητικότητα σε 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Στη συνέχεια, θα σχεδιαστεί και θα αξιολογηθεί η μεθοδολογία αντιμετώπισης των προκλήσεων με τη συμμετοχή των πολιτών, για να εφαρμοστεί  αυτή η αντιμετώπιση όπου είναι δυνατό, μέσω της εκάστοτε πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.


 Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επιμορφωτικές ημερίδες (hackdays) με απαραίτητη τη συμμετοχή των πολιτών. Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων 9 ημερίδες και θα φιλοξενηθεί 1 workshop με τη συμμετοχή όλων των πόλεων. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τα Τρίκαλα θα είναι οι παρεμβάσεις σε ζητήματα συγκοινωνίας και κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, με στόχο τη βέλτιστη κυκλοφορία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ποδηλάτων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Ιουνίου 2017 με διάρκεια 36 μήνες. Η πρώτη,  εναρκτήρια συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με τη συμμετοχή της e-Trikala AE, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Αθανάσιος Μπαλλής, ως μέλος του Τμήματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων. Το πρόγραμμα ανήκει στοHORIZON2020 (MG-4.5-2016) με αριθμό συμβολαίου 723194 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Κοινοτικούς πόρους. Από την Ελλάδα, εκτός από την e-Trikala AE, συμμετέχει και η εταιρεία Q-PLAN από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.