Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ABC Hub - Ένα Business Incubator από ιδιωτική πρωτοβουλία με έδρα την Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένα μέρος συνδεδεμένο στο μυαλό όλων με τις διακοπές. Εκτός όμως από το νόστιμο φαγητό και τις μαγευτικές παραλίες, στην Κρήτη θα εκπλαγεί κανείς από την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (Startups). Την τελευταία δεκαετία έχει δημιουργηθεί ένα τοπικό Startup οικοσύστημα, για το οποίο λίγοι γνωρίζουν. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, το ποσοστό των Ελληνικών Startups με έδρα στην Κρήτη ξεπέρασε το 12% για το 2016, με αρκετές από αυτές να αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο μέσω σημαντικών διακρίσεων που έχουν λάβει.

Παρά την έντονα αναπτυγμένη επιχειρηματικότητα -ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα- στο νησί δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ μέχρι σήμερα από ιδιωτική πρωτοβουλία μία θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις, ή όπως αλλιώς θα ακούσετε να λέγεται ένα Business Incubator. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το ABC Hub!

Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να παρέχει στους νέους entrepreneurs έναν τρόπο να “χτίσουν” την επιχείριση τους σε ένα “εξωτικό” περιβάλλον με τη βοήθεια ειδικών. Η ιδέα για το ABC Hub ξεκίνησε από δύο επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται διεθνώς, αλλά έχουν κατ’ επιλογή έδρα στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον Φρανκ Μαούνη, Co-Founder της Enartia και το Νίκο Καμπιτάκη, Founder της Webtrails. Η επιθυμία και των δύο να βοηθήσουν το τοπικό οικοσύστημα των Startups να ανθίσει, συνένωσε τις δυνάμεις τριών co-working spaces και περισσότερων από 10 μεντόρων.

Το ABC Hub υποστηρίζεται από μία ομάδα startup enthusiasts που πιστεύουν στο ταλέντο των νέων ανθρώπων και θα παρέχουν σε νέους entrepreneurs τη γνώση και τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να κάνουν την ιδέα τους μία πραγματική Startup. Εάν κι εσείς έχετε ιδέες που πιστεύετε ότι έχουν επιχειρηματική εφαρμογή και χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε, τότε σας ενδιαφέρει!

Πώς θα λειτουργήσει;
Έως και τις 29 Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα στοιχεία, την ιδέα και το business plan τους μέσω της φόρμας που θα βρουν εδώ. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τους μέντορες και πιθανόν να ακολουθήσει μία διαδικασία συνεντεύξεων για τις ομάδες που θα προκριθούν. Τρεις ομάδες θα επιλεχθούν στο τέλος για να ενταχθούν στον πρώτο κύκλο του incubator, που θα ξεκινήσει των Οκτώβριο και θα διαρκέσει τρεις μήνες!

Στη διάρκεια αυτών των τριών μηνών και οι τρεις ομάδες θα έχουν ένα σύνολο παροχών:
Χώρο εργασία - Κάθε ομάδα θα εργάζεται σε ένα από τα συνεργαζόμενα co-working spaces. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τα άτομα που εργάζονται ήδη στους χώρους αυτούς.
Mentorship - Περισσότεροι από 10 μέντορες θα παρέχουν τις γνώσεις, την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους για να βοηθήσουν τις ομάδες στα δύσκολα επιχειρηματικά μονοπάτια.
Tooling - Εκτός από τον κατάλληλο χώρο και τους ανθρώπους χρειάζονται και τα απαραίτητα εργαλεία που θα βοηθήσουν στο implementation. Δύο σημαντικές συνεργασίες έχουν εξασφαλιστεί ήδη! Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος AWS Acivate for Startups της Amazon και την Google Cloud Platform for Startups, με συνολικό ωφέλιμο budget $25.000 και υποστήριξη από τις εταιρίες.
Δικτύωση και προώθηση - Θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ειδικούς σε διαφορετικούς τομείς της επιχειρηματικότητας, αλλά και άλλους entrepreneurs.

Ποιους αφορά;.
Το ABC Hub απευθύνεται σε όλους τους νέους, εν δυνάμει entrepreneurs που έχουν μία ή περισσότερες ιδέες και ένα βασικό business plan για την ανάπτυξή τους. Στοχεύει αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που μένουν στην Κρήτη. Εξάλλου μπορεί να θέλεις να επισκεφτείς το νησί και να δουλέψεις από εδώ για τρεις μήνες. Μην χάσεις την ευκαιρία!

Περισσότερες πληροφορίες για το ABC Hub θα βρείτε στο site http://abchub.io/, αλλά και στη σελίδα στο FB.Το ταξίδι για τη μεταμόρφωση μίας καινοτόμου ιδέας σε μία βιώσιμη επιχείρηση είναι δύσκολο. Το ABC Hub ήρθε για να φροντίσει να γίνει πιο εύκολο!

Επικοινωνία


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.