Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιες είναι οι πολιτικές προτεραιότητες των Ευρωπαίων Δημάρχων ;

Στο προεκλογικό κλίμα των Δημοτικών εκλογών και διαβάζοντας προγράμματα Δημοτικών παρατάξεων αναρωτιόμαστε αν αυτά εναρμονίζονται με τις ανησυχίες των άλλων Ευρωπαίων Δημάρχων.
Ποιες είναι , όμως , οι πολιτικές προτεραιότητες των Ευρωπαίων Δημάρχων ;

Σύμφωνα με την Eurocities Pulse Survey, σχεδόν το 55% των δημάρχων επέλεξαν τη ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ως πρώτη προτεραιότητα τους, καθώς είναι μεταμορφωτική για τις πόλεις. Οι δήμαρχοι υπογραμμίζουν επίσης τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη ισχυρότερων αποτελεσμάτων. Τονίζουν την ισχυρή υποστήριξή τους στη νομοθεσία της ΕΕ για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και πρωτοβουλιών όπως η Αποστολή για 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη προτεραιότητά τους . Οι πόροι από τα σχέδια ανάκαμψης και τα ταμεία συνοχής, αν και εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς, οδηγούν σε σημαντικές επενδύσεις.

Τρίτος στη λίστα των προτεραιοτήτων τους, που επιλέγονται από το 20% των δημάρχων, είναι η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ και η υλοποίηση των πολύπλοκων έργων που θα τονώσουν την ανάπτυξη.

Πηγή: Eurocities Pulse 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.