Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πάτρα : Ευρωπαϊκή συνάντηση οδηγών Harley Davidson

Η οργάνωση μεγάλων Αθλητικών και Πολιτιστικών γεγονότων βοηθάει τις πόλεις να αναπτύξουν ταυτότητα προορισμού.Η οικοδόμηση και διαχείριση του προορισμού αποτελεί υποχρέωση του κάθε τόπου ,ιδιαίτερα σήμερα που η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας ,βάζει νέα καθήκοντα στις τοπικές αρχές.

Αυτές τις ημέρες οργανώνεται στην Πάτρα το "Super Rally", (της ετήσιας ευρωπαϊκής συνάντησης οδηγών Harley Davidson).Ήδη η Πάτρα έχει κατακλυσθεί από οδηγούς και τους συνοδούς τους,  προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους κεντρικούς δρόμους της. Τις ημέρες αυτές αναμένονται 5.500 περίπου μηχανές . Η πλαζ του ΕΟΤ που αποτελεί το επίκεντρο της διοργάνωσης έχει αλλάξει πρόσωπο και κινείται σε γιορτινό κλίμα, ενώ από σήμερα ξεκινούν και οι υπαίθριες συναυλίες. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει περιφερειακή Ελληνική πόλη και μια από τις μεγαλύτερες που έχει φιλοξενήσει η χώρα. Το θέαμα που θα απολαύσουν οι Πατρινοί το Σάββατο, οπότε και θα παρελάσουν στην πλατεία Γεωργίου χιλιάδες Χαρλεάδες, αναμένεται ανεπανάληπτο. Η διαφήμηση για την πόλη προμηνύεται τεράστια, καθώς πέραν όλων των υπολοίπων, τις επόμενες ημέρες χιλιάδες βίντεο θα κατακλύσουν το YouTube. Οι δραστηριότητες αυτές τονώνουν τα οικονομικά των  εμπόρων  και των επαγγελματιών της πόλης με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.
Το Σάββατο το πρωϊ οργανώνεται ένα ιδιαίτερο event όταν οι μοτοσυκλέτες θα περάσουν από την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, παρουσία Επιτροπής από τον φορέα που εκδίδει το Βιβλίο Γκίνες. Θα είναι η πιο πολυάριθμη, ταυτόχρονη διέλευση μοτοσικλετών από μια Γέφυρα, που θα έχει συμβεί ποτέ στα παγκόσμια χρονικά. Η είσοδος στην πλαζ επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική διαπίστευση, για λόγους ασφαλείας, γι αυτό καλό είναι όσοι αθλούνται στην περιοχή να μεταβούν τις επόμενες τέσσερις ημέρες στο Παμπελοποννησιακό που ανοιγεί τις πύλες του ειδικά γι αυτό τον λόγο στους πολίτες, έπειτα από απόφαση του Δήμου Πατρέων. Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας οι Πατρινοί ας αποφύγουν τις επόμενες τέσσερις μέρες να πηγαίνουν στην Πλαζ. Άλλωστε θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα και στο κέντρο της πόλης. Το Super Rally φιλοξενείται στην Πάτρα με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.