Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Πως να καταχωρήσετε την επιχείρηση σας στο Google Places ή Google Maps

@Μηνάς Λιαπάκης , Sales & Marketing Manager EYEWIDE

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πλέον απεριόριστες δυνατότητες σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ν’  αξιοποιήσουν άμεσα, οικονομικά και σύγχρονα εργαλεία προβολής και προώθησης των υπηρεσιών ή των προϊόντων τους. Μία από τις δυνατότητες αυτές – πολύ καινούργια για τα ελληνικά δεδομένα καθώς είναι διαθέσιμη τους τελευταίους έξι μήνες στη χώρα μας - είναι και η ένταξη της επιχείρησης στο Google Maps ή το Google Places. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην επιχείρηση, καθώς συμβάλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητά της και στη προσέγγιση νέων πιθανών πελατών.
 Το Google  Business Listing δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που διαθέτουν ιστοσελίδες και έχουν αναπτύξει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους στο Internet. Μπορεί ν’ αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο και για μικρές τοπικές επιχειρήσεις που δεν έχουν αναπτυχθεί διαδικτυακά. Σημασία έχει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει την επιχείρησή του στο Google Places, μέσα από μια  διαδικασία που είναι πραγματικά εύκολη  και κυρίως χωρίς κανένα κόστος.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Αν έχετε όλα τα στοιχεία που θα σας ζητήσει το Google, η καταχώρηση δε θα διαρκέσει περισσότερο από 10 λεπτά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και προσθέσετε την επιχείρησή σας, σε ένα  ή σε περισσότερα σημεία (αν έχετε μια επιχείρηση με υποκαταστήματα).
1.Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Κάντε κλικ στην ακόλουθη διεύθυνση URL: http://www.google.com/places  και συνδεθείτε με το Gmail σας (είναι απαραίτητο να έχετε account), πληκτρολογώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις συνδεθείτε  θα σας ζητήσει να σημειώσετε τη χώρα και το τηλέφωνο σας.
2. Επιλέξτε Χώρα
Σημειώνετε απλά βάλτε τη χώρα σας και τις λεπτομέρειες για τον αριθμό του τηλεφώνου σας
3. Εισάγετε βασικές πληροφορίες
Στη συνέχεια, εισάγετε τα  στοιχεία την εταιρείας σας,  όπως επωνυμία, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστοσελίδα και κατηγορία.

Προσθέστε άλλες πληροφορίες, συμπληρώνοντας τον τομέα των υπηρεσιών και των ωρών εργασίας.
Μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο τα οποία είναι προαιρετικά αλλά καλό είναι να τα προσθέσετε καθώς η παρουσία τους θα κάνει πιο «πλούσια» την καταχώρισή σας στο Google.

Προσθέστε επίσης, μερικές επιπλέον λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τους πελάτες σας να μάθουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Αφού έχετε συμπληρώσει όλες τις λεπτομέρειες κάντε κλικ για να  προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

4. Επικυρώστε την καταχώρισή σας
Τώρα θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την καταχώρισή σας χρησιμοποιώντας το τηλεφωνικό σας αριθμό ή το ταχυδρομείο. Επιλέξτε τη μία μέθοδο (προτείνουμε το τηλέφωνο)  και επικυρώστε την καταχώρισή σας. Αν επιλέξετε το τηλέφωνο θα σας καλέσουν αυτόματα από το Google αναφέροντας ένα αριθμό PIN. Χρησιμοποιήστε τον αριθμό PIN στο επόμενο βήμα.
5. Πληκτρολογείστε τον αριθμό PIN σας
Τέλος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε ακόμη είναι να εισαγάγετε τον κωδικό PIN σας στο παρακάτω μέρος για να κάνετε καταχώρηση της επιχείρησής σας στο Google Places. Σε περίπτωση που έχετε χάσει σας PIN, μπορείτε να ζητήσετε ένα άλλο PIN.
Έχετε πλέον ολοκληρώσει τη διαδικασία και η επιχείρηση σας έχει καταχωρηθεί στο Google Places. Μπορείτε να ελέγξετε την καταχώρισή σας με την επίσκεψη στην ακόλουθη διεύθυνση http://maps.google.com. Αναζητήστε την  επιχείρησή σας εισάγοντας το όνομά της και τη θέση της στο χάρτη. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να τροποποιήσετε τα στοιχεία σας, σημειώνοντας τυχόν αλλαγές στη διεύθυνση ή προσθέτοντας νέα προϊόντα ή υπηρεσίες σας. Καλή επιτυχία!

28 σχόλια :

 1. Πληρωνεις κατι στην google ειτε την στιγμη της επικυρωσης ειτε μελλοντικα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μέχρι στιγμής είναι όλα Δωρεάν!

   Διαγραφή
  2. 2 ΩΡΕΣ ΨΑΧΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ !! ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ !!!

   Διαγραφή
 2. στην κατασταση μου γραφει "σε εκρεμοτητα" και αυτο "Αυτή η καταχώριση πρέπει να αναθεωρηθεί περαιτέρω προτού εμφανιστεί στο Google. Δώστε περιθώριο αρκετών εβδομάδων."..εκανα κατι λαθος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. https://www.google.com/shopping/express/
   πρέπει να πληρώσεις διαφήμηση.

   Διαγραφή
 3. εχω κανει εγραφη αλλα με εμφανιζει στο χάρτη μονο οταν γραφω το ονομα της εταιριας! Αλλες όμως εταιριες τις εχει είδη προσημιωμενες με ειδικη κουκίδα στο χαρτη(πχ βενζινάδικα, στασεις λεωφοριων, κεντρα συνεστιάσεων κ.α.) Ξερει κανεις πως να βάλω μια χαρακτηριστική κουκίδα στο χάρτη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ θα ήθελα και εγώ να ξέρω πως εμφανίζεται αυτή η συγκεκριμένη κουκίδα με τα χαρακτηριστικά της εταιρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεια σας
  Πρόσθεσα στο google maker κάποια μουσεία και μου έγραφε εκκρεμότητα . Μου έστειλαν αυτό email “Μόλις εγκριθεί, η συμβολή σας θα εμφανιστεί στους Google Maps και θα μπορούν να τη βλέπουν όλοι. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή χαρτογράφηση! “ Μήπως ξερή κανένας πως θα εκρίθη η καταχώρηση μου και σε πόσες μέρες περίπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η δήλωση στα Google Places και η επαλήθευση της φυσικής διεύθυνσης της εταιρίας αυξάνουν την αξιοπιστία του domain name της τελευταίας με αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλότερων κατατάξεων στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χρήσιμες οι πληροφορίες σας ολοκλήρωσα την διαδικασία , αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι μπορώ να βάλω δεύτερη επιχείρηση με το ίδιο τηλέφωνο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πλέον γίνεται οχι μόνο καταχώρηση στον χάρτη αλλά και στο street view.
  www.panoramics.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας απο την εφαρμογή της Google δεν χρειάζεται να πληρώσετε στους panoramics.gr μια περιουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν η θέση μιας επιχείρησης που έχει βάλει άλλος είναι λάθος στο χάρτη γίνεται να διορθωθεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Βεβαίως γίνεται. Βρείτε την επιλογή : "Προτείνετε μια τροποποίηση" με ένα μολυβάκι στην άκρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλησπέρα. Όλα ΟΚ μόνο που ενώ όταν κάνω αναζήτηση στην Google εμφανίζει την επιχείριση κανονικά με όλα τα στοιχεία-φώτο-χάρτη, όταν πάω στο maps.google.com και ψάχνω τι υπάρχει γύρω στην περιοχή μου, εμφανίζει άλλες διπλανές επιχειρίσης αλλά όχι την δική μου. Μήπως πρέπει να κάνω κάτι γι'αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα. Μηπως βρεθηκε κάποια λύση?

   Διαγραφή
 13. Βρήκε κανείς πως φαίνεται η επιχείρηση στους χάρτες χωρίς αναζήτηση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πολύ καλός οδηγός! Η καταχώριση στο Google Maps και το Places είναι απαραίτητη για μία επιχείρηση στις μέρες μας και είναι πολύ απλή. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις κόσμο να μην έχει γιατί μία για την επιχείρηση του επειδή πιστεύει ότι δεν μπορεί να την κάνει μόνος του ή απλά να μην μπορεί τα τρελά λεφτά που ζητάνε κάποιοι για να την κάνουν για λογαριασμό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τα τοπικά αποτελέσματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για μία επιχείρηση, ειδικά αν δεν δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα. Μία σωστή καταχώριση στο Maps και το Places, θα βοηθήσει πολύ την κατάταξη στις τοπικές αναζητήσεις. Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο SEO που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, ειδικά τώρα με αυτόν τον τόσο ωραίο οδηγό. Συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλησπέρα σας!
  θέλω να καταχωρήσω την επιχείρηση μου στην google maps, αλλά αντιμετωπίζω μια δυσκολία. Όταν φτάνω στο βήμα της επαλήθευσης της επιχείρησης μου εμφανίζει μόνο την επιλογή ''αποστολή του κωδικού μέσω ταχυδρομείου''(και δεν εχει αλλες επιλογές, πχ μεσω τηλεφώνου για να επιλέξω). Το πρόβλημα είναι οτι το σημείο του μαγαζιού δεν εχει συγκεκριμένη ταχυδρομική διευθυνση! (είμαστε σε νησι και το μαγαζί βρίσκεται πάνω στο δρόμο εκτος χωριου) Γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω για να λάβω με άλλο τρόπο τον κωδικό..; επαλήθευσης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα !Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μου ζητάει συγκεκριμένη ταχυδρομική διεύθυνση και όχι αριθμό τηλεφώνου.Τι μπορώ να κάνω?

   Διαγραφή
 17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γειά σας εάν έχω κάνει διπλή εγγραφή μπορώ να διαγράψω την μια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, κεφάλαια έργου, κεφάλαια επιχειρήσεων ή επενδύσεων; Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο 3%, το οποίο περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό Σχεδιασμό, Χρηματοδοτήσεις Εμπορίου και Ανάπτυξης, ακίνητα και στεγαστικά δάνεια, ενοποίηση χρεών, Μετρητά, Επιχειρηματικά μετρητά, Ιδιωτικά μετρητά, μετρητά αυτοκινήτων, μετρητά ξενοδοχείων, μετρητά σπουδαστών, δάνεια, δάνεια πετρελαίου και φυσικού αερίου, χρυσά δάνεια, δάνεια για ακίνητα και άλλα. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (capitalsfundingprestamos@gmail.com) Προσφέρουμε διαφορετικούς τύπους δανείων, χρηματοδότηση, προσφορά χρήματος και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες δανείου μας είναι 100% εγγυημένες, μπορούμε να σας κανονίσουμε όποιο επιθυμείτε με επιτόκιο 3% με σχέδια μαλακών εγκαταστάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, ιστορίες, μαρτυρίες, αποδείξεις επιτυχούς συναλλαγής, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με:
  CREDIT FAST LOANS INTL
    (capitalsfundingprestamos@gmail.com)
  WhatsApp: +1 631 386 8061

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή έργο ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να εκκαθαρίσετε τα χρέη σας ή να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον Marcus & Millichap στο (pinnaclefinancegroupinc@gmail.com) για να λάβετε το γρήγορο σας δάνειο
   
  Το Pinnacle Finance Group είναι ένας παγκόσμιος δανειοδοτικός οργανισμός αφιερωμένος στην παροχή ταχείας εξασφάλισης και ακάλυπτων δανείων σε μετρητά σε ιδιώτες και εταιρείες με επιτόκιο 3%. Έχουμε βοηθήσει πολλούς αριθμούς ατόμων και οργανισμών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα σας φροντίσουμε μέσα από όλη τη διαδικασία.

  Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ?

  * ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
  * ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
  * ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

  Προσφέρουμε δάνεια από ελάχιστο εύρος 1.000 έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων και διάρκεια δανείου 1 έως 30 ετών για την αποπληρωμή του δανείου (ασφαλές και ακάλυπτο).

  Στόχος μας είναι να παρέχουμε άριστες επαγγελματικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

  Μην κρατάτε τα οικονομικά σας προβλήματα στον εαυτό σας για να μην είστε κύριος του χρέους ή οικονομικό άγχος, γι 'αυτό πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας γρήγορα για να λύσετε τα οικονομικά σας προβλήματα. Θα είναι μεγάλη μας χαρά όταν είστε οικονομικά σταθεροί.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email παρακάτω:
  Email: (pinnaclefinancegroupinc@gmail.com)

  Με εκτίμηση,
  Marcus & Millichap

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Να πάρει ένα νόμιμο δάνειο ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πελάτες που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Το θέμα της πίστωσης και των ασφαλειών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από έναν ιδιωτικό δανειστή. η εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων έχει πιστοποιηθεί από το συμβούλιο του δανειστή να δώσει δάνεια σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες με επιτόκιο 3%. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: clark123156@gmail.com , whatsapp αριθμός: +18635356458

  3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή