Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Περιοδικό Αειχώρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας : Πληροφορίες και άρθρα για το μάρκετινγκ και branding τόπου

@Του Νικόλα Καραχάλη

Τα επιστημονικό περιοδικό Αειχώρος εκδίδεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα, παρουσιάσεις εκδόσεων, συνεντεύξεις και νέα. Σκοπός του περιοδικού είναι η προώθηση του διαλόγου και του προβληματισμού για ζητήματα που αφορούν την Πολεοδομία, τη Χωροταξία και την Ανάπτυξη και σχετίζονται τόσο με την ελληνική όσο και με τη διεθνή εμπειρία. Στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του περιοδικού http://www.aeihoros.gr/ μπορεί να βρει κανείς όλα τα τεύχη.

Στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις που σχετίζονται με το μάρκετινγκ και branding τόπου, τον αστικό ανταγωνισμό και την ταυτότητα των πόλεων. Ενδεικτικά:
Τεύχος 7: Θεόδωρος Μεταξάς: Μάρκετινγκ του Τόπου (Πόλης): Προσδιορισμός, Σχεδιασμός, Εφαρμογή και Αποτελεσματικότητα (http://www.aeihoros.gr/article/el/marketingk-tou-topou-polis-prosdiorismos-sxediasmos-efarmogi-kai-apotelesmatikotita)
Τεύχος 7: Σωτήριος Μηλιώνης: Προς μια Συνολικότερη Άποψη της Διαδικασίας του Μάρκετινγκ Πόλεων (http://www.aeihoros.gr/article/el/pros-mia-sunolikoteri-apopsi-tis-diadikasias-tou-marketingk-poleon)
Τεύχος 12 Αλέξιος Μιχαήλ Δέφνερ, Συνέντευξη με τον Greg Ashworth (http://www.aeihoros.gr/article/el/sunenteuksi-me-ton-greg-ashworth)
Τεύχος 13. Νικόλας Καραχάλης, Παρουσίαση του βιβλίου: Ashworth G, Kavaratzis M. (επιμ.) (2010), Towards Effective Place Brand Management: Branding European Cities and Regions, Cheltenham (UK): Edward Elgar Publishing.
(http://www.aeihoros.gr/article/el/ashworth-g-kavaratzis-m-epim-2010-towards-effective-place-brand-management-branding-european-cities-and-regions-cheltenham-uk-edward-elgar-publishing)

@Ο Νικόλας Καραχάλης είναι εξωτερικός Διδάσκων & Μέλος Εργαστηρίου Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, ΤΜΧΠΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Μέλος ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.