Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ηράκλειο :Έξυπνη πόλη, έξυπνα ερευνητικά Ιδρύματα


Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επισκέφτηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, μετά από πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμου Σενετάκη.
Η επίσκεψη της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Σενετάκης στο Ι.Τ.Ε. ως μέλος της Επιτροπής. Υπενθυμίζεται, ότι η Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας είχε ενημερωθεί στο πλαίσιο συνεδρίασης της στις 23 Απριλίου, για την ομάδα Έκτακτων Περιστατικών Κυβερνοασφάλειας του Ι.Τ.Ε. τόσο από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. και καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, δρ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη, όσο και από τον Επικεφαλής του FORTHCERT του Ι.Τ.Ε., δρ. Γιάννη Ασκοξυλάκη.
Η συνάντηση με τους επικεφαλής των εργαστηρίων έκλεισε με την τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Κόλλια ο οποίος υποστήριξε πως  γίνεται ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στην Κρήτη και το Ι.Τ.Ε. με προεκτάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ευχαρίστησε το Μάξιμο Σενετάκη για την πρωτοβουλία του, τον χαρακτήρησε συμπαραστάτη του Ι.Τ.Ε. ωστόσο αναγνώρισε ότι η επιμονή του στο Ίδρυμα έχει ουσία λόγω της σπουδαιότητας του. Είπε μάλιστα πως θα ζητήσει από την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας να συμπεριλάβει τις προτάσεις του Ι.Τ.Ε. για βελτίωση του πλαισίου στην έρευνα και την τεχνολογία στον ετήσιο φάκελο πεπτραγμένων της Επιτροπής, με στόχο την τόνωση και την ανάπτυξη της έρευνας σε όλα τα επίπεδα.
Ο Μάξιμος Σενετάκης τοποθετήθηκε μετά τον πρόεδρο υποστηρίζοντας πως πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία και ότι από τις τοποθετήσεις γίνεται κατανοητό το γεγονός ότι η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία έχει ανταπόδοση σημαντική όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε αναπτυξιακό επίπεδο για ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, όπου οι παραβρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά που γίνεται. Κυρίως ενημερώθηκαν για τον καθαρισμό των αρχαίων, αλλά και για πολλά φιλόδοξα προγράμματα.
Στο Ινστιτούτο Πληροφορικής ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για την άμεση αναβάθμιση του χώρου αφίξεων στο Νίκος Καζαντζάκης, που θα αξιοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες, καθώς και για τις νέες δυνατότητες της πληροφορικής στην Ιατρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.