Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Urbanflow



Περίπτερα σε όλες τις κοσμοπολίτικες πόλεις συχνά  προβάλουν χάρτες και τοπικά σημεία ενδιαφέροντος. Αλλά ακόμα πιο συχνά, μπορεί να  είναι ζωγραφισμένα με γκράφιτι και ως εκ τούτου να είναι δυσανάγνωστα, ή θα μπορούσαν να είναι τόσο παλιά ώστε να  χαρακτηριστούν σαν απαρχαιωμένα. Και πάλι, η Urbanscale προσφέρει μια πιο κομψή, διαδραστική και  δυναμικά ενημερωτική λύση: 
Urbanflow .Σε αντίθεση με τα $ 95.000 On The Go περίπτερα ενημέρωσης σε όλη τη Νέα Υόρκη, οι  οθόνες Urbanflow  λαμβάνουν υπόψη τους τρία πράγματα: τη συνολική εμπειρία του χρήστη, τις ανάγκες  του πολίτη για κάτι περισσότερο από ένα απλό χάρτη και, το σημαντικότερο, το  σχεδιασμό της οθόνης.

Η παρουσίαση της Urbanflow θα προσελκύσει ανθρώπους χρησιμοποιώντας έναν κομψό σχεδιασμό, ενημερώνοντας με στοιχεία και ενθαρρύνοντας  την ανακάλυψη κοντινών σημείων ενδιαφέροντος με  τη χρήση χαρτών. Θα χρησιμεύει ως πύλη για εμπορικό, εταιρικό, δημοτικό και  από τον  πολίτη δημιουργούμενο  περιεχόμενο και μπορεί να προβάλει υπερτοπικές πληροφορίες  επιπρόσθετα  του πιο γενικού, σχετικά με την  πόλη περιεχόμενου -  δίνοντας  στους πολίτες μια καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει γύρω τους. Στην οθόνη, θα δείτε κομμάτια  πληροφορίας  που ενεργοποιούνται  από το άτομο που την κοιτάζει:  μια  κοντινή στάση του τραμ ή  του μετρό, ένα  τοπικό κατάστημα οίνου ,ένας κινηματογράφος και άλλες λεπτομέρειες που σχετίζονται με τους  κατοίκους της πόλης.

Η Urbanflow και  η Nordkapp (μια φινλανδική εταιρεία  tech design ) έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για την χρήση της Urbanflow  στο Ελσίνκι (βλέπε παραπάνω). Από το 2007, η  Nordkapp ενδιαφερόταν  να εξερευνήσει το διαδραστικό χώρο της πόλης,  και η συνεργασία  της με  την Urbanscale επέτρεψε σένα όραμα να έρθει στη ζωή. 
Μαζί, καθόρισαν  τρεις ανάγκες που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με  το Urbanflow Helsinki:

  • Wayshowing/ δείχνοντας τον δρόμο - Εμφάνιση δρομολόγιων λεωφορείων, σταθμών μετρό, χαρτών για τα σημεία ενδιαφέροντος που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα  όχι μόνο  στους τουρίστες, αλλά και στους κατοίκους.
  • Τρέχουσες Εκδηλώσεις – Βοήθα τους ανθρώπους να  αξιοποιήσουν τις  μυριάδες εκδηλώσεις, παραστάσεις και εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα ανά πάσα στιγμή σε μια πολυσύχναστη πόλη.
  • Μηχανισμός ανατροφοδότησης  – Προσφέρει  σημεία σε όλη την πόλη, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να παρέχουν ανατροφοδότηση  σχετικά με την κυκλοφορία, τα επίπεδα θορύβου, την ανάγκη για περισσότερους κάδους απορριμμάτων και άλλες πληροφορίες. Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν να έχουν περισσότερη ιδιοκτησία στην πόλης τους, να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στα κοινά και να επιταχύνουν  τις αστικές βελτιώσεις.


Οποιαδήποτε στοιχεία ή πληροφορίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην οθόνη, αλλά δεν θα ήταν χρήσιμο για τους πολίτες να παρατηρούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ή γεγονότα σε μια οθόνη - αυτό θα ήταν σαν να χρησιμοποιούν το Διαδικτύου πριν από το πρόγραμμα περιήγησης. Οι οθόνες έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν δράση, έτσι οι  πληροφορίες στο περίπτερο πρέπει να οργανωθούν, να επιμεληθούν και παρουσιαστούν σε μια λογική ιεραρχία, ώστε να είναι στο μέγιστο χρήσιμες. Ο  Greenfield εξηγεί ότι τα δεδομένα πρέπει να "διατυπωθούν σε  μια προσεκτικά μελετημένη χαρτογραφία, εικονογραφία, τυπογραφία και  γλώσσα." Μόνο τότε, με ένα κομψό UI και με  ομαλή λειτουργία, ο Greenfield και η  ομάδα θα  είναι σε θέση να «κάνουν ευθύ ισχυρισμό ότι η  Urbanflow   πραγματικά  δεν μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή ευκολότερη."

Ο Greenfield λέει ότι μια επένδυση  της πόλης στην  Urbanflow θα αποφέρει βελτιωμένα αποτελέσματα πάνω στα  πρότυπα, στάσιμα περίπτερα  που παρατηρούνται προσωρινά στις πόλεις. "Οδηγούμαστε σε μια θέση όπου μπορούμε να παραδώσουμε πολλά, πολύ πιο χρήσιμα στον τελικό χρήστη  για ένα κλάσμα του κόστους από κάτι σαν το On The Go", εξηγεί ο Greenfield. Παρά τις μεγάλες ελπίδες του για την ιδέα,  ο Greenfield πιστεύει ότι θα χρειαστούν μερικές επιτυχημένες πιλοτικά υλοποιήσεις πριν ο  τυπικός δήμος αισθανθεί  άνετα να επενδύσει κλιμακωτά σε Urbanflow (ή κάτι σαν αυτό) .

Πηγή :www.machable.com
Την μετάφραση επιμελήθηκε η Μαρία Βλαστάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.