Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Startup Europe Crete 2017

Startup Europe Crete 2017 ,7/2/2017
Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου -
Agenda
*09:00 - 10:00   Εγγραφές
*10:00 - 10:10 Έναρξη Συνεδρίου - Θάνος Παράσχος (Εκπρόσωπος Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Επίσημος Πρεσβευτής του Startup Europe Week)
*10:10 - 10:30 Χαιρετισμοί (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου).
Φορείς, οργανισμοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμούς προς τους ομιλητές και το κοινό και μέσω ενός σύντομου χαιρετισμού θα δώσουν την έναρξη της εκδήλωσης. Με τα λόγια τους θα  επιδιώξουν να ενθαρρύνουν και να παρακινήσουν τους παρευρισκόμενους ώστε να στραφούν στο επιχειρείν !

*10:30 - 12:30 How to start a startup
Στο μέρος αυτό θα αναπτυχθεί πολύπλευρα, το πως μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου startup. Πως θα ξεκινήσεις από την ιδέα και θα φτάσεις στο τελικό προϊόν, ποια εργαλεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις, τι πρέπει να προσέξεις στο νομικό πλαίσιο, πότε και πως πρέπει να συστήσεις την εταιρία σου, πως θα πατεντάρεις μια καινοτομία, τι χρειάζεται για να προβάλλεις το προϊόν σου καθώς και  προτάσεις και έξυπνες συμβουλές.  

Συντονισμός: Πόγκας Δημήτρης (Δημοσιογράφος)


Παρουσιάσεις 60’
- Δημοσιάρης Δημήτρης (Μηχανολόγος Μηχανικός - Πρόεδρος Mindspace)  “Χρήσιμες μέθοδοι και εργαλεία για να ξεκινήσεις το δικό σου startup”.  
- Μωραϊτάκης Νίκος (Μέλος του Team Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & Υπεύθυνος πληροφόρησης και επικοινωνίας του Europe Direct Κρήτης)  “Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης ως πολλαπλασιαστής Ευρωπαϊκής ενημέρωσης νεοφυούς επιχειρηματικότητας”.
-​ Αρτέμης Σαιτάκης ​(Διευθυντής Τεχνολογικoύ Πάρκου Κρήτης)
“Θερμοκοιτίδες Επιχειρήσεων: Η περίπτωση του Επιστημονικού
Τεχνολογικού​ ​Πάρκου​ ​Κρήτης’’.
- Κατσουράνης Γιώργος  (Διευθύνων Σύμβουλος, Εξέλιξη - Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας)
Ανοιχτή Συζήτηση 40’
* Διάλειμμα 20’


*12:30 - 14:30  Θερμοκοιτίδες / Διαγωνισμοί / VC

Tο λόγο θα πάρουν μέρος διαφόρων τύπων θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας,  θα παρουσιαστούν διαγωνισμοί που “τρέχουν” σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και επιχειρήσεις επενδύσεων. Το περιεχόμενο των ομιλιών θα διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας και τις ευκαιρίες που μπορούν οι νέοι να αδράξουν, ώστε να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις ιδέες τους. Επίσης, με ποιον τρόπο αυτές μπορούν να συνεισφέρουν στο ευρύτερο startup οικοσύστημα στην Ελλάδα.

Συντονισμός: Πόγκας Δημήτρης (Δημοσιογράφος)

Παρουσιάσεις 60’
- Νικόλαος Μυρτάκης  (Πρόεδρος, Παγκρήτιας Τράπεζας)
- Αλέξανδρος Νούσιας (Interim Head, Hellenic Entrepreneurship Award)
“Απογειώστε την επιχειρηματική σας ιδέα με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας”.
-Ελένη Στεφανίδου (Communications Manager, The People's Trust) “Μικροχρηματοδότηση και υποστήριξη νεοσύσταστων και υφιστάμενων μικρών επιχειρήσεων”.
-Σταματία Γιασιράνη (Οικονομολόγος, Bluegrowth) “Bluegrowth Presentation”.
-Δήμητρα Πραγαλού (Διεύθυνση Προσέλκυσης Επενδύσεων, Enterprise Greece)

Ανοιχτή Συζήτηση 40’

* Διάλειμμα 20’


*14:30 - 16:30 Χτίζοντας το Τοπικό Οικοσύστημα


Συντονισμός: Πόγκας Δημήτρης (Δημοσιογράφος)

Παρουσιάσεις 60’
-Έρρικα Χριστοδούλου (PR & Marketing Manager, Youth Entrepreneurship Club)  “The future is now.
-Κωνσταντίνα Κουλούκη (Mindspace)  “An energy autonomous global tracking  system with sos alert service.”
-Γιολάντα - Μαρία Σαούγκου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας, CruiseΙnn) “Start a new venture while cruising the Aegean Sea.”
  Ανοιχτή Συζήτηση 40’
* Διάλειμμα 20’
*16:30 - 18:30 Startupper Eπιτυχημένοι

Επιτυχημένες εταιρείες κυρίως σε κλάδους Τουρισμού, Αγροτικών Προϊόντων και Ναυτιλίας (startups ή πρώην startups) θα αναφερθούν στην “μυστική συνταγή” που ακολούθησε η κάθε μια, ώστε να μπορούν αυτή τη στιγμή να θεωρούνται παράδειγμα προς μίμηση από τις νέες επιχειρήσεις και νέους που θέλουν να ξεκινήσουν την δικιά τους επιχειρηματική ιδέα. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν και πως τις αντιμετώπισαν, καθώς και ευκαιρίες που κατάφεραν να αδράξουν ή δημιούργησαν οι ίδιες, με σκοπό την άμεση ανάπτυξη τους εντός και εκτός Ελλάδος και την βελτίωση και ανάπτυξη επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα γενικότερα.

 Συντονισμός: (Δημοσιογράφος, Κρήτη ΤV)

Παρουσιάσεις 60’

- Μανώλης Τσικανδυλάκης (Μηχανολόγος Μηχανικός, Sunnyclist) “Με επιμονή και υπομονή προς την κατάκτηση του ανούσιου”.
- Εύα Θάνου (Mentionlytics)
- Γιώργος Παπαδάκης (Bestprice.gr)
- Γιάννης Βισκαδούρος (Moptil)
- Μανώλης Στρατάκης (Innobatics) “Αυθεντικότητα, Καινοτομία και Ανθεκτικότητα’’
  Ανοιχτή Συζήτηση 40’
* Διάλειμμα 20’

*18:30 - 20:30 Get inspired by looking around you in Tourism Industry

Οι καταξιωμένοι ομιλητές θα αποδείξουν καταρχήν πως η έμπνευση (για να επιχειρήσουμε)  μπορεί να γεννηθεί παρατηρώντας καλύτερα την καθημερινότητα μας, μέσα από την επιστροφή μας στις ρίζες μας και την ιστορία του τόπου μας, τον πολιτισμό μας. Η σωστή παρατήρηση δημιουργεί και την αναγκαιότητα για μετατροπή , αλλαγή και συμπλήρωμα σε ότι βρίσκεται γύρω μας στο τελικό προϊόν δηλαδή. Είτε πολιτιστικό είτε οικιστικό είτε τουριστικό. Ειδικά στον χώρο του τουρισμού και της πόλης , λόγω της εξωστρέφειας και της επικοινωνίας οι δυνατότητες ένταξης καινοτόμας τεχνολογίας στην καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών είναι τεράστια. Με απλά παραδείγματα οι ομιλητές αναλύουν τους τρόπους που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τις υπηρεσίες τους προς τρίτους.   
Και αυτό είναι μόνο η αρχή γιατί η τεχνολογική εξέλιξη και οι αλλαγές γύρω μας, στην πόλη και ευρύτερα δημιουργούν ανεξάντλητες ευκαιρίες

Συντονισμός: Μάγδα Κατόπη (Οικονομολόγος – Μέντορας /Business Communications)
- Κωστής Μοχιανάκης  (Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου) “Ηράκλειο. Μια "έξυπνη πόλη" με ευκαιρίες δημιουργικής επιχειρηματικότητας.”
- Μηνάς Λιαπάκης (EyeWide Digital Marketing Agency) “Προώθηση προορισμού στη Digital Εποχή.’’
-  Μαρία Τσιγώνη (KidsLoveGreece.com) “Το Μυστικό της Επιτυχίας του Νο 1 Family Travel Planning Portal για Οικογενειακές Διακοπές στην Ελλάδα’’.
- Simon Lewis (blogger / influencer,  www.travelconceptsolution.com) “Working With Bloggers.’’
  Ανοιχτή Συζήτηση 40’

* Διάλειμμα 20’

*20:30 - 22:30 Networking  Party

Γενικός Συντονισμός - Παρουσίαση: Ολυμπία Κόκκα




Χορηγοί
supermarketnow, deliverynow, SYNKA, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,  e-FOOD.gr, ΚTEΛ Χανίων-Ρεθύμνου, ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ, Φούρνοι Ντουρουντούς, ΑΒΕΑ, Μύλοι Κρήτης, ΒΙΟΧΥΜ, Συνεργατική ΑΕ, ΓΕΡΑΝΙ αναψυκτικά,  Epicurean, Samaria Waters, AUTOCANDIA.
Χορηγοί Επικοινωνίας
Κρήτη TV, Fortune Greece, Η Καθηfμερινή, ΣΚΑΪ, Flashnews, Hania News, Zarpa News, Επιχειρώ, Startupper, MyStudentPass, Rizopoulos Post.

Τοπικοί Χορηγοί
PanCar RENTAL, ΛΑΤΩ Hotel, MD HAIR STYLE SPA,

Υποστηρικτές
Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Δήμος Ηρακλείου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατ. Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, WinesOfCrete.

Workshops

12:00 - 13:30 | Day After Tomorrow by Mindspace
Ο κόσμος έχει μόλις καταστραφεί και είσαι ένας από αυτούς, τους ελάχιστους, που έχουν επιβιώσει!
Τι ανάγκες θα προκύψουν την επόμενη ημέρα; Τι λύσεις θα βρείς στα προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει ;
Βάλε τα στοιχεία που θα σου δωθούν σε σειρά προτεραιότητας, οργάνωσε και παρακίνησε τα μέλη της ομάδας σου και γίνε ο ηγέτης που θα τους σώσει και θα τους καθοδηγήσει “The Day After Tomorrow’’!

13:30 - 15:00 | How to Vlog by Paxxi
Στο διαδραστικό αυτό σεμινάριο θα αναλυθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να ξεκινήσεις επιτυχημένα το Vlogging. Τι θα πρέπει να προσέξεις και που να δώσεις περισσότερο έμφαση; Χρειάζεται να διαθέτεις ειδικό εξοπλισμό; Τι τάσεις επικρατούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο; Μάθε τα όλα και ξεκίνα από την επόμενη κιόλας ημέρα, κλείνοντας μια θέση στο “How to Vlog.”

15:30 - 17:30 | 4+ 1 Προκλήσεις του νέου επιχειρηματία. Ανάγκες – Απαντήσεις by Youthnest
Στο διαδραστικό εργαστήριο (workshop), μέσα από την ενεργή συμμετοχή όσων επιχειρούν, θα συζητηθούν και θα καταγράφουν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στην επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη θεματική “4+ 1 Προκλήσεις του νέου επιχειρηματία. Ανάγκες – Απαντήσεις” με χρήση καινοτόμων εργαλείων όπως το Mind Map, έχοντας ως στόχο να συνεισφέρουν την προσωπική γνώση, εμπειρία και ενδεχομένως επαγγελματική εξειδίκευση τους στον σχεδιασμό του τελικού καμβά με τις 5 βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νέος επιχειρηματίας.



Στο τέλος, αφού αναδειχθούν οι 5 σημαντικότερες προκλήσεις, 1-2 μέντορες θα απαντήσουν με βάση την εξειδίκευση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.