Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Eσπερίδα και σεμινάριο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέτει στις στρατηγικές προτεραιότητές του τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με σκοπό την προώθησή τους ως εργαλεία ανάπτυξης αποτελεσματικών διαδικασιών σχεδιασμού στον τομέα των μεταφορών. 
Στους Jaspers έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO & DG MOVE), την εκπαίδευση και ενημέρωση εξειδικευμένων στελεχών και υπεύθυνων λήψης αποφάσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Προς την κατεύθυνση αυτή, η Γενική Γραμματεία του Υπ.Υ.ΜΕ. από κοινού με τους JASPERS (EC, EIB, EBRD) διοργάνωσε Εσπερίδα στις 31 Ιανουαρίου 2017, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).  

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας διοργανώθηκε διήμερο σεμινάριο για τους εμπλεκόμενους φορείς των ΣΒΑΚ στην Ελλάδα στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα σεμιναρίων του ΥΜΕ. Το σεμινάριο περιελάμβανε εισηγήσεις και εκπαίδευση σε μικρές ομάδες εργασίας, με τους συμμετέχοντες να εμπλέκονται βιωματικά στα στάδια εκπόνησης ενός ΣΒΑΚ μελετώντας την τυπική πόλη «AnyTown» (''Οποιαδήποτε πόλη''). Με τη μελέτη περίπτωσης δόθηκε η δυνατότητα κατανόησης του πλήρους εύρους των προκλήσεων και των προτάσεων επίλυσης στον τομέα της αστικής κινητικότητας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η παρουσίαση των διαδικασιών σχεδιασμού κατά την εκπόνηση των ΣΒΑΚ, ως προς τις μεταφορικές υποδομές, το χωρικό σχεδιασμό, τους πόρους, και τη συμμετοχή του κοινού.  
Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για το σεμινάριο με τους Jaspers μπορείτε να βρείτε στο http://www.bakogiannis.eu/el/svak/svak-jaspers.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.