Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο:Τα Καρναβάλια συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη των πόλεων

Τα καρναβάλια της Πάτρας, Ξάνθης και Ρεθύμνου είναι πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα. Θεωρούνται τα πλέον επιτυχημένα από πλευράς συμμετοχής.Μαζί με αυτό της Νάουσας ,με την δική του ιδιαίτερη ταυτότητα ,αποτελούν τη χρυσή τετράδα Ελληνικών καρναβαλιών.

Τις μέρες αυτές οι πόλεις απολαμβάνουν τη ενθουσιώδη συμμετοχή των κατοίκων στα αποκριάτικα δρώμενα με τις παρελάσεις και τα άρματα,τα χαρούμενα γλέντια και τα απίθανα ξενύχτια.Αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι μέσα από τη μαζική συμμετοχή στο αποκριάτικο ξεφάντωμα , με τη βοήθεια της βιωματικής εμπειρίας ,τροποποιούν την εικόνα που έχουν στο μυαλό για την πόλη τους που τώρα φαντάζει πιο ελκυστική και πιο ενδιαφέρουσα.

Αυτός ο αχτύπητος συνδυασμός δούναι και λαβείν δεν ελκύει μόνο τους κατοίκους αλλά και μια άλλη ενδιαφέρουσα ομάδα.Τους επισκέπτες."Θέλω και εγώ να είμαι εκεί" .Και ποιός αληθεια δεν θάθελε να μετέχει στο αποκριάτικο ξεφάντωμα απολαμβάνοντας το μασκάρεμα, το γλέντι και την ξεγνοιασιά.

Με αυτό τον τρόπο οι πόλεις αποκτούν ένα ξεχωριστό στοιχείο ταυτότητας πολλαπλά αξιοποιήσιμο.Δεν είναι μόνο η σημαντική εισροή χρήματος τις ημέρες των Καρναβαλιών. Είναι επίσης η διαφήμιση των επιχειρήσεων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων, οι νέοι πελάτες στις επιχειρήσεις, η δημιουργία επενδύσεων και τελικά η συνοχή του κοινωνικού ιστού των πόλεων.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα μας απασχολήσει η συμβολή των Καρναβαλιών στην οικονομική ζωή με τη βοήθεια συνεργατών από τους Δήμους Πάτρας, Ξάνθης και Ρεθύμνου.

Αυτές τις μέρες ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε το εορταστικό κλίμα και εύχομαι ο κάθε αναγνώστης του blog να "χαθεί" στην αποκριάτικη γλύκα κατακτώντας το δικό του Έβερεστ των απολαύσεων.

Πληροφορίες για το Πατρινό Καρναβάλι : www.carnivalpatras.gr
Πληροφορίες για το Καρναβάλι των Ερωτευμένων (Ξάνθη) δείτε: www.carnivalx.gr
Πληροφορίες για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι δείτε: www.carnivalrethymno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.