Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Χαρτογραφώντας την Αμερική


#Του συνεργάτη μας Μανώλη Τζουβελέκα
Οι Matthew Bloch, Shan Carter και Alan Mclean, ως σύγχρονοι Americo Vespucci, δημιούργησαν ένα νέο online εργαλείο χαρτογράφησης των ΗΠΑ για τους New York Times, με τη χρήση Google Maps. 
Η χαρτογραφική αυτή αποτύπωση εντυπωσιάζει για τον όγκο και την ποιότητα της εργασίας των δημιουργών. Η “Χαρτογράφηση των ΗΠΑ", διατίθεται στα αγγλικά και επιτρέπει στους χρήστες να διατρέξουν και να περιηγηθούν σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ με βάση διάφορους δείκτες. Ο διαδραστικός χάρτης διαθέτει φίλτρα που ομαδοποιούνται σε τέσσερις γενικές ενότητες: Φυλή και Εθνικότητα (6), Εισόδημα (5), Στέγη και Οικογένεια (7) Εκπαίδευση (4) με 22 χάρτες συνολικά. (στις παρενθέσεις οι επιμέρους χάρτες ανά γενική κατηγορία). Τα στοιχεία παρατίθενται σε απόλυτα και ποσοστιαία μεγέθη.
Ο διαδραστικός χάρτης επιτρέπει τη σύγκριση όλων των περιοχών των ΗΠΑ με βάση τους ανωτέρω δείκτες. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους δημιουργούς της εφαρμογής λήφθησαν από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ καλύπτοντας τα έτη 2005-2009. 

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα ή στο κοντινό μέλλον για την Ελλάδα μια παρόμοια χρηστική εφαρμογή ανοικτών δημόσιων γεωχωρικών δεδομένων.
Δείτε τον χάρτη στο σύνδεσμο :Mapping America: Every City, Every Block 

Διαβάστε επίσης : 
Ισπανία :Χαρτογράφηση των αστικών "ευπαθειών" 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.