Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ανδρέας Ανδρεάδης:Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί πρέπει να αποκτήσουν brand name

Ανδρέας Ανδρεάδης
 «Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί πρέπει να αποκτήσουν brand name», δήλωσε μετ’ επιτάσεως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης στην συνέντευξη που παρέθεσε για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου σήμερα (5/3/2012) με σκοπό να παρουσιάσει την δυναμική του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Τόνισε, όμως, ότι παρά τις αδυναμίες του κλάδου, γίνονται προσπάθειες, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Γιώργος Δρακόπουλος παρουσίασε τους δείκτες ανταγωνιστικότητας του κλάδου, που σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο ελληνικός Τουρισμός κατατάσσεται στην 29η θέση έναντι 90ης, που κατατάσσεται η ελληνική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές, που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και παρέθεσε την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα καταλύματα και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, τον εμπλουτισμό του προϊόντος με σύνθετα τουριστικά καταλύματα καθώς και τα υπό ψήφιση στη Βουλή ευρισκόμενα νομοσχέδια για την ολοκλήρωση της άρσης του cabotage, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ίδρυση της Εταιρείας Μάρκετινγκ με συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Επανέλαβε τα αιτήματα, που έχει αποστείλει στην κυβέρνηση (αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, ειδικό χωροταξικό, ίδρυση Εταιρείας Μάρκετινγκ, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και μείωση των αεροναυτικών τελών κατά 50%) και είπε ότι στα τέλη του Μάρτη, που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI και λίγο πριν μπει η χώρα σε επίσημη προεκλογική περίοδο, ο ΣΕΤΕ θα αξιολογήσει τις δράσεις εννιά Υπουργείων αναφορικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές στον Τουρισμό.

Αναφερόμενος δε στην κατάσταση της χώρας, έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο, υπογραμμίζοντας ότι: «Η ελληνική κοινωνία, έστω φοβισμένη και ανασφαλής, δείχνει να συνειδητοποιεί ότι το Κράτος της Μεταπολίτευσης χρεωκόπησε οριστικά και πρέπει να τελειώσει. Συναισθάνεται ότι πρέπει να αλλάξει, όχι γιατί το επιτάσουν οι δανειστές μας, αλλά γιατί σαν λαός θα καταδικαστούμε στην χρεοκοπία, την φτώχεια και την περιθωριοποίηση». Πρόσθεσε δε ότι: «Η Ελλάδα δείχνει να έχει την ωριμότητα, τις υγιείς δυνάμεις και την εθνική υπερηφάνεια για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα. Στην συστράτευση αυτή των υγιών δυνάμεων του τόπου, για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και της οικονομίας της, ο τουρισμός μας καλείται να παίξει και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Πηγή :www.traveltimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.