Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Ο δείκτης μέτρησης των most social cities»

Πηγή :aboutourism.wordpress.com και bestplaceinstytut.org
Την μετάφραση επιμελήθηκε ο Μανώλης Τσαγκαράκης.

Ο δείκτης των περισσότερο social πόλεων είναι μια προσπάθεια αξιολόγησης του πόσο διαδικτυακά κοινωνικές είναι αυτές οι πόλεις.
Η μελέτη αυτή διεξήχθη από το Best Place – European Place Marketing Institute σε συνεργασία με την TheStory (Digital Branding Agency). Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έρευνας είναι διαθέσιμα στο www.TheMostSocialCities.com.

Είναι δυνατόν το Βρότσλαβ (Wrocław) – η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη τα Πολωνίας – να έχει μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα από το Λονδίνο; Είναι πιθανόν; «Η χρήση του διαδικτύου για επικοινωνία, συμπεριλαμβανόμενης της πρόσβασης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές για κινητά έχει πάψει να αποτελεί πολυτέλεια για μερικούς και είναι πλέον κοινή πρακτική» αναφέρει ο Adam Mikołajczyk του Best Place Institute.

Στο πρώτο στάδιο της μελέτης, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια ποσοτική ανάλυση της διαδικτυακής παρουσίας της πόλης στο Facebook και στο AppStore (της Apple). Τα αποτελέσματα βρίσκονται στο www.TheMostSocialCities.com και δείχνουν το πόσο ζωντανή και δυνατή είναι η διαδικτυακή κοινότητα των πόλεων, και επίσης το κατά πόσο τα μέλη – κάτοικοι της πόλης είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για τη πόλη τους, να την προωθήσουν και να δημιουργήσουν εφαρμογές για την πόλη κι έτσι να προσκαλέσουν τρίτους να την επισκεφτούν αλλά και να αποκτήσουν σχέση με τη πόλη.


«Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο αριθμός των μελών του Facebook ή ο αριθμός των ατόμων που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή της πόλης στο κινητό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα και τη πραγματική δυναμική της ταυτότητας της πόλης αλλά σίγουρα είναι μια ένδειξη για το πόσο αποτελεσματική είναι η προσπάθεια μιας πόλης να κάνει αισθητή την παρουσία της στο διαδίκτυο» εξηγεί ο Dymitr Romanowski του TheStory.

Στις επόμενες φάσεις της μελέτης το Best Place Institute και του TheStory θα ασχοληθούν με την μεθοδολογία όχι μόνο του δείκτη των πόλεων αλλά και άλλων δεικτών. Και φυσικά τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο website που προαναφέραμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.