Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Smart city even 2013



Στο Άμστερνταμ διεξήχθη στις 29 και 30 Μαΐου 2013, το διήμερο συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις. Η πόλη με τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σε πολλές περιοχές της, στο πλαίσιο της  Smart City επικεντρώνεται στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με την τροποποίηση της συμπεριφοράς των πολιτών.
Στο συνέδριο, το οποίο επικεντρώθηκε  στις τελευταίες εξελίξεις της βιώσιμης καινοτομίας,  τοπικοί άρχοντες, και εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκές πόλεις,  είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες, να ενημερωθούν για μελέτες, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης,  για τις εμπειρίες, τις καλές πρακτικές και τις προοπτικές που ανοίγονται αναφορικά με τις βιώσιμες κατασκευές, τα έξυπνα δίκτυα, την ηλεκτρονική κινητικότητα, την ηλεκτρονική υγεία  και τις ψηφιακές επενδύσεις.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως η γενική έννοια της έξυπνης πόλης, η εξέλιξη και η πορεία των έξυπνων πόλεων στον κόσμο, οι προοπτικές  και οι προκλήσεις για το μέλλον,  η ανάπτυξη δημιουργικών συμπράξεων, ενώ αναπτύχθηκαν διεξοδικά παραδείγματα έξυπνων πόλεων, σε προγράμματα της Ε.Ε.
Δείτε το AMSTERDAM SMART CITY PORTAL

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.