Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

12.000 αισθητήρες μετατρέπουν το Santander σε έξυπνη πόλη

Smart Santander



Πριν από λίγες ημέρες, ορισμένοι από τους 180.000 κατοίκους της Santander είδαν με έκπληξη να περπατούν στους δρόμους  μέλη των αντιπροσωπειών της Google, της Microsoft και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας . Η πόλη Santander είναι πρωτοπόρος στον κόσμο των έξυπνων πρωτοβουλιών .
Λίγοι άνθρωποι που επισκέπτονται το Santander μπορούν να φανταστούν ότι η πόλη είναι γεμάτη από αισθητήρες εξαπλωμένους σε διάφορα μέρη της πόλης, τα οποία συλλέγουν και μεταδίδουν την πληροφορία σε πραγματικό χρόνο, ως μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων .
Η πόλη έχει επενδύσει € 8.600.000 στο πρόγραμμα Smart Santander , που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, σε μια κορυφαία πόλη σε προγράμματα συνεχούς ροής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, σε μια προσπάθεια να μειώσει το άγχος του λαού και να βελτίωσει τη διακυβέρνηση και τις δημοτικές δαπάνες.
Το δίκτυο έχει 12.000 ηλεκτρονικούς αισθητήρες που συνδέονται με λάμπες του δρόμου στις οροφές των λεωφορείων ή κάτω από την άσφαλτο. Οι αισθητήρες παρακολουθούν τις κινήσεις και συλλέγουν τις χιλιάδες των δεδομένων που έχουν καταγραφεί , από την ρύπανση του αέρα μέχρι το πού να βρείτε δωρεάν χώρο στάθμευσης .
Τα δεδομένα συλλέγονται στο κέντρο ελέγχου που διαχειρίζεται όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τους αισθητήρες του δρόμου και τα smartphones των πολιτών που βρίσκονται στην πόλη.

Santander

Μπορείτε επίσης να βρείτε αισθητήρες τοποθετημένους σε κάδους απορριμμάτων , που αναφέρουν την ποσότητα των αποβλήτων που συσσωρεύονται μέσα στους συλλέκτες, οπότε γνωρίζουν πότε είναι γεμάτα και ενημερώνει την εταιρεία για την συλλογή των απορριμμάτων . Αυτό εξοικονομεί 20% στον τομέα της διαχείρισης των αποριμμάτων.
Ακόμα και τα φώτα του δρόμου μπορεί να ρυθμίσει την ένταση τους, ανάλογα με το αν περνάει κάποιος ή όχι, χάρη σε αισθητήρες που ανιχνεύουν την παρουσία των ανθρώπων γύρω τους. Ένα σύστημα που εξοικονομεί 25% του κόστους φωτισμού.
Αυτοί οι αισθητήρες "αόρατα" παρέχουν πολλές πολύτιμες πληροφορίες, με τις οποίες σώζουν εκατομμύρια ευρώ κόστος των δημόσιων υπηρεσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.