Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΔΕ : Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων

Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα καλά να λέγονται.
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που γίνεται αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα , ο Γιάννης Τσιάμης , πρόεδρος της επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ εισηγείται τις δράσεις που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ να προωθήσει. Η εμπειρία  από τη θητεία και στην προηγούμενη περίοδο λειτουργίας της Επιτροπής του έχει δώσει την ωριμότητα για σοβαρές προτάσεις.
Ας διαβάσουμε, λοιπόν, τι προτείνεται για το επόμενο διάστημα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

"Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων τοπικής ανάπτυξης, για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η στρατηγική αυτή της ΚΕΔΕ αποτελείται από τους ακόλουθους πυλώνες:
  • Δημιουργία υποδομών έξυπνων πόλεων και πρόσβαση σε δεδομένα και τεχνολογίες.
  • Έξυπνο μοντέλο διακυβέρνησης με τη συμμετοχή των πολιτών.
  • Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό  η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει την τελευταία διετία πρωτοβουλίες ενώ προγραμματίσει συγκεκριμένες δράσεις  μέσα στο 2018.
  • E–Μάθηση : Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης της ΚΕΔΕ
Ήδη υλοποιήθηκε ένα σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης και εκπαίδευσης (e–learning) για όλα τα στελέχη των Δήμων καθώς και για όλους τους αιρετούς.
Στόχος στο πρώτο τρίμηνο του 2018 να εξελιχθεί η πλατφόρμα. 
  • Μηχανισμός Διοικητικής Οικονομικής Διαχείρισης των μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων
Η ΚΕΔΕ εκπόνησε σχετική μελέτη μέσω του ΙΤΑ και διεκδικεί τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία μιας κεντρικά παρεχόμενης ολοκληρωμένης υπηρεσίας. Η δράση αυτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει πιλοτικά, σε 15 μικρούς Δήμους της ορεινής και νησιωτικής χώρας.
  • Πλατφόρμα Διαλειτουργικότητας ΕΛΣΥΝ – ΟΤΑ Α΄ βαθμού/ Ψηφιοποίηση Ελέγχου Τίτλων Πληρωμών
Σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο δημιουργείται Πλατφόρμα Διαλειτουργικότητας με τους ΟΤΑ με στόχο  να μειωθεί σταδιακά η διακίνηση των φυσικών παραστατικών με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων των υπηρεσιών των Δήμων.
  • Κόμβος Διαχείρισης Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ για τους ΟΤΑ (gov HUB)
Υλοποιήθηκε το σύστημα αυθεντικοποίησης και ταυτοποίησης της ΚΕΔΕ για στελέχη των Δήμων ώστε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δίαυλος διαχείρισης υπηρεσιών από και προς τους ΟΤΑ.
  • Δημιουργία Κέντρου Νεανικής Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, Κατάρτιση αιρετών και στελεχών – ΚΕΔΕ Innovation Lab – Smart CityCenter
Προγραμματίζεται για μέσα στο 2018.
  • 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας
Τον Ιούνιο του 2018 θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, σε συνέχεια του 1ου Μαραθώνιου. Επίσης θα διοργανωθεί παράλληλα και  ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.