Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κρήτη : Τουριστική έκθεση Κιέβου, βραβείο καλύτερης παρουσίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Κρήτης με ενιαίο περίπτερο των τεσσάρων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων του νησιού, στη διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο. Το περίπτερο της Κρήτης απέσπασε μάλιστα Βραβείο Καλύτερης Παρουσίας. Επικεφαλής της κρητικής συμμετοχής, η οποία αποτέλεσε τον κύριο πόλο έλξης των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και του κοινού του Κιέβου ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

Στη σημαντική αυτή διεθνή έκθεση συμμετείχε για την προώθηση του τουρισμού και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Ηρακλείου με επικεφαλής τον εντεταλμένο Νομαρχιακό Σύμβουλο Τουριστικής Προβολής κ. Δημήτρη Χρονάκη. Ο κ. Χρονάκης συναντήθηκε και με την Αντιδήμαρχο Κιέβου κα Olena Palchikova, υπεύθυνη Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από την Ουκρανία προς την Κρήτη.

Το ενδιαφέρον των εκπροσώπων από τα τουριστικά πρακτορεία και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση από όλο τον κόσμο για την Κρήτη και το νομό Ηρακλείου, ήταν μεγάλο. Στο περίπτερο της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις και επαφές με διεθνείς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Οι ίδιοι ανέφεραν αύξηση των πτήσεων από την Ουκρανία προς το Ηράκλειο, κατά 50% περίπου.

Υψηλό επίσης ήταν και το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το περίπτερο της Κρήτης, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από πλούσιο έντυπο διαφημιστικό υλικό και να έρθουν σε επαφή με πλήθος παραδοσιακών εδεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.