Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ηράκλειο :Διεθνές συνέδριο για την Κρουαζιέρα

Διεθνές συνέδριο για την κρουαζιέρα και τον τουρισμό που θα φέρει την Κρήτη στο επίκεντρο της βιομηχανίας της διεθνούς κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού πραγματοποιείται στις 3-4 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Candia Maris.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση της κρουαζιέρας στην Κρήτη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Γιάννη Μπρα.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας των οργανωτών της συνάντησης, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης και της εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίων New Genesis, είναι αφενός η σημαντικότητα των ξένων συμμετεχόντων τόσο από τον χώρο της διεθνούς κρουαζιέρας, του θαλάσσιου τουρισμού, όσο και από καθιερωμένους προορισμούς κρουαζιέρας της περιοχής και αφετέρου η δυνατότητα που προσφέρεται για κατ’ιδίαν συναντήσεις όλων των συνέδρων (Οργανισμοί Λιμένων/Λιμενικά Ταμεία, Αυτοδιοίκηση, κλπ) με τους ξένους συμμετέχοντες.
Πρόκειται για ένα πολύπλευρο επιχειρηματικό γεγονός, που περιλαμβάνει:
  • Συνέδριο: Σύνοδος κορυφής εστιασμένη στην εύρεση νέων προορισμών και αναδυόμενων αγορών κρουαζιέρας και μαρίνων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Έκθεση: Ένα ευρύ και πρωτοποριακό εμπορικό γεγονός.
  • b2b meetings: Προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών, εκθετών και συνέδρων και επισκεπτών.
  • Gala και networking, γεύματα για ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων
  • Παράλληλες Εκδηλώσεις: Επίσκεψη σε παραδοσιακό Κρητικό αποστακτήριο για γευσιγνωσία των κρητικών κρασιών και ρακής, επίσκεψη στο λιμάνι του Ηρακλείου και στα αρχαία ανάκτορα της Κνωσού.

“Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά την οργάνωση του Λιμένα Ηρακλείου και των τοπικών φορέων για την προσέλκυση της κρουαζιέρας. Ήδη έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την λειτουργία του Λιμένα Ηρακλείου σαν Home Porting για το 2013 και συνεχίζουμε με την δημιουργία του πρώτου cluster για την κρουαζιέρα με την συμμετοχή οργανισμών λιμένων και Λιμενικών Ταμείων με στόχο την προβολή σε τουριστικές αγορές-πελάτες κρουαζιέρας, σε εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς επίσης και για αναζήτηση συνεργιών’’, δήλωσε ο κος Ιωάννης Μπρας Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η. και οικοδεσπότης του διεθνούς συνεδρίου Cruise & Tourism Summit.

“Δείγμα της σοβαρότητας και του ενδιαφέροντος της πρωτοβουλίας μας αυτής, είναι και η θετική ανταπόκριση που είχαμε από διεθνούς φήμης εισηγητές-ανώτατα στελέχη εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων όπως οι κ.κ. Gianni Onorato, Πρόεδρος της of Costa Cruises, John Tercek Αντιπρόεδρος Royal Caribbean Cruise Line και N. Palomba ανώτατος εκτελεστικός σύμβουλος στα θέματα λειτουργιών της MSC Cruises”, δήλωσε η κα Δέσποινα Μελέντη, Γενική Διευθύντρια της New Genesis διοργανώτριας εταιρείας του συνεδρίου.
“Η συνεργασία μεταξύ Λιμένων και Μαρινών, ο δημιουργικός ανταγωνισμός και η εφαρμογή κοινών τουριστικών πακέτων είναι οι άξονες του πλαισίου της ελληνοτουρκικής συνεργασίας που προωθεί το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο“, δήλωσε μεταξύ των άλλων ο κος Κουτσίκος Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
“Η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η προώθηση των αναγκαίων ιδιωτικοποιήσεων, την δημιουργία του αναγκαίου νομικού πλαισίου, η αποφυγή των περιττών επιβαρύνσεων που αποθαρρύνουν την ανάπτυξη, είναι μεταξύ των άλλων οι στόχοι της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας’, δήλωσε ο κος Παππάς, Ταμίας της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος.
“Οι αφίξεις transit επιβατών αυξήθηκαν κατά 25% αλλά οι αφίξεις των home porting επιβατών μειώθηκαν 8% γεγονός που θα πρέπει να προβληματίζει όλους τους εμπλεκόμενους της κρουαζιέρας και ειδικά την Πολιτεία που δεν έχει ακόμη αποφασίσει την προώθηση της πλήρους άρσης του cabotage. Επιπλέον, ο Σ.Ε.Ε.Ν. προωθεί μέσω προτάσεων προς την Πολιτεία και τους εμπλεκόμενους την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τον χειμερινό τουρισμό κρουαζιέρας, την οργάνωση των λιμένων και φυσικά την εφαρμογή νέου αναπτυξιακού νομοθετικού πλαισίου που να συμπεριλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό των κροαυζιεροπλοίων”, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κος Μιχάλης Λάμπρου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εταιρειών Επιβατηγού Ναυτιλίας.
Στο μήνυμά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης υπογράμμισε:
“Η διεθνής κρουαζιέρα αναπτύσσεται με αυξητικούς χρόνο με τον χρόνο ρυθμούς ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου και θα πρέπει η χώρα μας και οι δυνητικοί προορισμοί που μπορούν να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό να προετοιμασθούν καταλλήλως και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις και τον τρόπο οργάνωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.