Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ηράκλειο:Αποδίδουν οι προσπάθειες στον Τουρισμό Κρουαζιέρας

Αποδίδουν ήδη καρπούς οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας στο Ηράκλειο. Το λιμάνι, προσελκύει ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια, οι επιβάτες των οποίων κατεβαίνουν για μερικές ώρες στην πόλη του Ηρακλείου.

Ως το τέλος του μήνα, στο λιμάνι του Ηρακλείου θα καταπλεύσουν 11 κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα μεταφέρουν συνολικά 20.178 επιβάτες με επιπλέον 9.000 πληρώματα.
Συνολικά για τον μήνα Οκτώβριο αναμένονται 50.000 επιβάτες.

Παράλληλα, 18 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να "δέσουν" στο Ηράκλειο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

SMS από τους εμπόρους στους τουρίστες
Οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την Κρήτη, φθάνοντας σε μια από τις πύλες εισόδου του νησιού, λιμάνια - αεροδρόμια, θα μπορούν μέσω sms, να ενημερώνονται για τα σημεία που θα μπορούν κατά την παραμονή τους να κάνουν τις αγορές τους.

Την πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους του νησιού, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γιάννης Μαργαρώνης

Oπως εξήγησε ο ίδιος, ''θα αγοραστούν ειδικά μηχανήματα τα οποία θα μπουν σε λιμάνια και αεροδρόμια μέσω των οποίων θα στέλνονται sms στους τουρίστες για αγορές από τα πιστοποιημένα καταστήματα των εμπορικών συλλόγων''.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρώνη η πιστοποίηση των επιχειρήσεων που θα μπουν στη δράση αυτή θα γίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια.

''Θα πιστοποιήσουν οι εμπορικοί σύλλογοι τα μέλη τους μέσα από μια μεγάλη διαδικασία. Θα αποκτήσουν τα καταστήματα το ειδικό αυτοκόλλητο σηματάκι και θα εγγυόμαστε εμείς για την ποιότητα των προϊόντων".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.