Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Imagine the city :Μια δεξαμενή σκέψης

Ευτυχώς υπάρχουν στη χώρα μας πολλοί άνθρωποι που ελπίζουν και δημιουργούν.Μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα , που την ορίζουν οι κακές ειδήσεις για την οικονομία ,συναντάς είτε μεμονωμένα άτομα , είτε πρωτοβουλίες ομάδων που προσπαθούν.Με προτάσεις, ιδέες, δράσεις αναμοχλεύουν την κατσαρόλα με τα πνευματικά υλικά που παρέχουν οι δημιουργικές τους ικανότητες.
Πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μου η παρουσία αυτών των προικισμένων ανθρώπων.Από φοιτητής διαλεγόμουν μαζί τους, έπαιρνα από τη πνευματική τους ζωηρότητα και προσπαθούσα να δώσω τη δική μου συμβολή.Θέλω να πιστεύω ότι στη πορεία του χρόνου δε σταμάτησα να το κάνω.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η τριπλή έλικα Χορηγοί-Πολιτικό σύστημα-Πελάτες κατέστρεψε οικονομικά το κράτος ( και μαζί του σιγά σιγά και τους πολίτες ) οι δημιουργικές πρωτοβουλίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της προσπάθειας για λύση του προβλήματος.
Η συνάντηση μου με την ομάδα imagine the city πρώτα στο διαδίκτυο και μετά "δια ζώσης" τόνωσε τις ελπίδες μου ότι στο τέλος η δημιουργική Ελλάδα μπορεί να νικήσει ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.