Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου και της Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο Δήμο Ηρακλείου , συνάντηση προετοιμασίας για την παρουσίαση της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών πόλεων που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα στις 1 και 2 Ιουνίου 2017. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Δήμο Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, η Συντονίστρια του ΣΟΑΠ/ΒΑΑ κ. Ευγενία Στυλιανού, ο Διευθυντής Προγραμματισμού κ.  Κώστας Μοχιανάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Στέλιος Μικράκης, η Συντονίστρια Τεχνικής Γραμματείας ΣΟΑΠ/ΒΑΑ κ. Δέσποινα Διαλυνά και ο κ. Νίκος Καραδημητρίου, UCL Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΑΝ καθώς και ο κ.  Δημήτρης Οικονόμου, Σύμβουλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εργαστηρίου αξιολόγησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επελέγησαν να παρουσιαστούν η Στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου και η αντίστοιχη του Δήμου Καβάλας που είναι ολοκληρωμένης προσέγγισης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης επεσήμανε αναφερόμενος στη ΣΒΑΑ του Δήμου Ηρακλείου ότι «πρόκειται για μία ομαδική εργασία που ξεχώρισε και που μπορεί να προσφέρει στο Ηράκλειο έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ΣΒΑΑ ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης για έργα όπως: αναπλάσεις σε Πλατεία Ελευθερίας, Λεωφόρο Καλοκαιρινού, Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δημιουργία περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη, αναστήλωση του παραθαλάσσιου Ενετικού Τείχους, ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.