Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Urban fashion street

Το καθημερινό μας ντύσιμο σίγουρα επηρεάζεται από την κουλτούρα μας, το οικονομικό και κοινωνικό μας υπόβαθρο, την ηλικία μας και άλλους παράγοντες που συγκροτούν την προσωπική μας ταυτότητα.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις ενδυματολογικές μας επιλογές, ένας παράγοντας που ενδιαφέρει το blog μας.Αυτός ο παράγοντας είναι ο Τόπος .Το ντύσιμό μας προσαρμόζεται στο χώρο που κυκλοφορούμε.Διαφορετικά θα ντυθούμε σε ένα νεανικό περιβάλλον, διαφορετικά σε ένα γάμο, διαφορετικά στο μπάρ ή εστιατόριο.Σε μια συνοικία με συγκροτημένη ταυτότητα θα επιλέξουμε το στύλ που της ταιριάζει.

Αυτή η αλληλοεπίδραση της προσωπικής μας ταυτότητας με την ταυτότητα του χώρου προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας.Το ενδυματολογικό στυλ που επιλέγουμε για το καθημερινό μας ντύσιμο στο δρόμο της πόλης είναι η προσαρμογή στη πραγματικότητα των προτάσεων του κόσμου της πασαρέλας.
Είναι λοιπόν λογικό τα μάτια αυτού του κόσμου να κρυφοκοιτούν τους δρόμους για να καταλάβουν πως ο απλός άνθρωπος ενσωματώνει τις δικές τους σχεδιαστικές προτάσεις αλλά και για να επηρεασθούν οι ίδιοι σε επόμενους σχεδιασμούς τους.

Τα περιοδικά μόδας συχνά δημοσιεύουν φωτογραφίες και σχόλια για τα στύλ ντυσίματος που συναντώνται στους δρόμους.Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα έλειπε από το internet.
Ένα τέτοιο Blog σας συστήνω σήμερα να δείτε, με φωτογραφίες και video από τους δρόμους πολλών μητροπολιτικών πόλεων του κόσμου.

Είναι το blog " The Sartorialist "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.