Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Καβάλα:Παρουσία ως προορισμός κρουαζιέρας στο Αμβούργο

Η πόλη και το λιμάνι της Καβάλας έδωσαν για πρώτη φορά το στίγμα τους ως προορισμού τουρισμού κρουαζιέρας, μέσα από μια άριστα οργανωμένη παρουσία των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, στην ετήσια διεθνή έκθεση SEATRADE Europe 2011 που διοργανώθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η SEATRADE Europe 2011 αποτελεί την  κορυφαία έκθεσης διεθνώς για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες από ολόκληρο τον κόσμο, τουριστικοί πράκτορες, δεκάδες εκθέτες από πόλεις–λιμάνια του εξωτερικού που στοχεύουν να προσελκύσουν επισκέπτες μέσα από την παροχή σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών.

Στην έκθεση συμμετείχαν εκπρόσωποι της άτυπης τριμελούς επιτροπής για τον τουρισμό κρουαζιέρας που συστάθηκε το Δεκέμβριο και απαρτίζεται από το Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλα. Συγκεκριμένα,  από το Δήμο Καβάλας συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Στράτος Μαρουλάς και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Μαρία Καροφυλλίδου, η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λένα Γαρυφάλλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης εκπροσωπώντας τον ΟΛΚ.  Όμως και η Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα τις συλλογικές προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής ως προορισμό του τουρισμού κρουαζιέρας.

Η παρουσία της Καβάλας στην έκθεση αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία που υλοποιούν από κοινού οι παραπάνω εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, στέλνοντας το μήνυμα της αγαστής συνεργασίας και της επίτευξης του βασικού στόχου που είναι η ανάδειξη της Καβάλας ως  βασικού προορισμό του θαλάσσιου τουρισμού – κρουαζιέρας.

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 250 εκθέτες από πενήντα χώρες, ενώ  ταυτόχρονα με τη λειτουργία της έκθεσης πραγματοποιείται και το συνέδριο στο οποίο δίνουν το παρόν οι γνωστότερες εταιρείες και πράκτορες διεθνώς που σχετίζονται με την οργάνωση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Στη διάρκεια της έκθεσης και του συνεδρίου οι τοπικοί φορείς που εκπροσώπησαν την Καβάλα συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με την κ.  Crystal Morgan, διευθύντρια Σχεδιασμού Αγοράς της Princess Cruises, τον κ. Francisco Reddel, διευθυντή Επιχειρήσεων Λιμανιών της Royal Caribbean Cruises, τον Luigi Pastena, πλοίαρχο – Διαχείριση Στρατηγικού Σχεδιασμού της MSC Cruisetech, την Elisabetta De Nardo, υπεύθυνη Επιχειρήσεων & Ανάπτυξης Λιμανιού της Costa Crociere, τον Mikael Krafft, πρόεδρο της Star Clippers και τον John Tercek, αντιπρόεδρο Εμπορικής Ανάπτυξης της Royal Caribbean Cruises.  

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση συναντήθηκαν με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών που μέχρι σήμερα δεν συμπεριέλαβαν την Καβάλα στους προορισμούς τους και τους παρουσίασαν αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και του λιμανιού. Επίσης, συναντήθηκαν με εταιρείες που τα τελευταία χρόνια συμπεριέλαβαν την Καβάλα στους τουριστικούς προορισμούς οπότε συζήτησαν τις περεταίρω δυνατότητες που υπάρχουν για ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας.
Επιπλέον, οι φορείς της Καβάλας ενημερώθηκαν για τις καινούργιες τάσεις στο συγκεκριμένο κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσα από τις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν έγινε σαφές ότι το λιμάνι της Καβάλας διαθέτει καλά οργανωμένες λιμενικές υποδομές, ωστόσο χρειάζονται να γίνουν συντονισμένες δράσεις για την παροχή νέων υπηρεσιών προς τους τουρίστες. Τέλος, οι τοπικοί φορείς παρουσίασαν τα νέα αναπτυξιακά δεδομένα που ανοίγονται με την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων και την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών στο επιβατικό λιμάνι της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.