Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Βραβείο Green Capital 2012 - 2013 :Οι υποψήφιες Ευρωπαϊκές Πόλεις

Η Βαρκελώνη (Barcelona), η Νυρεμβέργη (Nuremberg), το Ρέικιαβικ (Reykjavík), το Μάλμο (Malmo) και το Νάντ (Nantes), όλες μέλη του γκρουπ Eurocities μαζί με την Βιτώρια (Vitoria) και το Γκεστίζ (Gasteiz) είναι υποψήφιες πόλεις για το βραβείο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012 και 2013. Αυτή τη στιγμή στη διαδικασία επιλογής έχουν παραμείνει 17 πόλεις που σύντομα θα μειωθούν σε έξι.

Τα περιβαλλοντολογικά κριτήρια με τα οποία οι πόλεις θα αξιολογηθούν είναι η ενεργή συμμετοχή τους στην μάχη ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή, την βελτίωση των μέσων μεταφοράς, την δημιουργία πράσινων αστικών περιοχών, την αειφόρο ανάπτυξη της γης, την μείωση των καυσαερίων, την μείωση του θορύβου, την διαχείριση των απορριμμάτων, την διαχείριση του νερού, την αποχέτευση και την διαχείριση θεμάτων του περιβάλλοντος από τον Δήμο της πόλης.

Μετά την εξέταση και των έξι διαγωνιζομένων πόλεων θα αναδειχτεί ο νικητής και θα ανακοινωθεί σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, η οποία ήταν και η προηγούμενη πόλη νικήτρια του βραβείου για την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Δείτε στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής European Commission >Environment > European Green Capital περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.