Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ηράκλειο, Βόλος και Καβάλα σχεδιάζουν την Τουριστική τους πολιτική

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο την Παρασκευή 23-7-2010, συνάντηση εργασίας των Δήμων Ηρακλείου, Βόλου και Καβάλας όπου μελέτησαν από κοινού το θέμα του σχεδιασμού της Τουριστικής πολιτικής μιας πόλης.
Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση το πρόγραμμα είχε χωριστεί σε δύο μέρη.Στο πρώτο μέρος παρουσιάσθηκαν οι ενέργειες διαφόρων φορέων της πόλης του Ηρακλείου σε θέματα Τουρισμού.Στο δεύτερο μέρος έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας ( Αντιδημάρχων των πόλεων ) και στελεχών των οργανισμών για τον , από κοινού , σχεδιασμό της Τουριστικής πολιτικής, ώστε οι πόλεις που συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα.
Στο τέλος του δευτέρου μέρους της συνάντησης οι τρεις πόλεις αποφάσισαν ότι μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους θα έχουν μελετήσει την υπάρχουσα κατάσταση, θα έχουν εξάγει συμπεράσματα για την θέση τους στο Τουριστικό χάρτη της χώρας και της περιοχής τους.Για την καλύτερη προώθηση των σκοπών αυτών θα ιδρυθεί σε κάθε πόλη Forum των φορέων  που ασχολούνται με Τουριστικά θέματα.Ακολούθως το νέο έτος και σύμφωνα με τις πολιτικές των νέων Δημοτικών αρχών θα σχεδιασθεί η επωνυμία (Brand) και η προωθητική καμπάνια (Branding) των πόλεων.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την τοποθέτηση του κ. Ζαχαράκη , συμβούλου της Νομαρχίας Ηρακλείου, που παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.