Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πλανήτης Κρήτη : Ο τοπικός πολιτισμός στην υπηρεσία της Τουριστικής προβολής

Με σκοπό τη προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο το πλανήτη, τη αύξηση κάθε χρόνο της τουριστικής κίνησης σε Κρήτη και Ελλάδα και τη συμβολή της Κρήτης στην συναδέλφωση των λαών της γης η Κρήτη χορεύει το Σάββατο 7 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200000 μέτρων

Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς της. Η κύρια εκδήλωση  πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές και ακολουθούν το χορό οι πατριώτες μας, η Ήπειρος, η Ρούμελη, ο Πόντος, η Ελλάδα ολόκληρη και οι «Φίλοι της Κρήτης» μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη γη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο «Πλανήτης Κρήτη», στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί του. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου τα αστέρια μας οι καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν ολόκληρο το πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους, προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση.
Η Κρήτη, ο τόπος που γέννησε τον πρώτο ειρηνικό πολιτισμό σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο κι έδωσε σημαντικότατους και άξιους εκφραστές της τέχνης και του πνεύματος, φιλοδοξεί να καθιερώσει θεσμικά την ημέρα αυτή ως «Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας».

Οδός των λαών της γης
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί «Οδός των λαών της γης» με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του, δεδομένου ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται. Ακόμα, ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει, όπου σε κάθε τμήμα αυτού θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και αντί για σύνορα ένα γλυπτό το οποίο θα απεικονίζει δύο ανθρώπους δύο ανθρώπους αγκαλιασμένους να χορεύουν αργό πεντοζάλη με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.

Άνοιξη και φθινόπωρο δε, θα πραγματοποιούνται «περίπατοι» από τους επισκέπτες κατοίκους της γης, στη «οδό των λαών της γης». Με την εκδήλωση αυτή ο βασικός άξονας «ενώνει τους κατοίκους της γης» και γίνεται επιθυμία και όνειρο των κατοίκων του πλανήτη μας να έλθουν και να περπατήσουν στην «οδό των λαών της γης»

Βραβείο Γκίνες &  Βραβείο «Πλανήτη Κρήτη»
Όσοι συμμετάσχουν στην κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, θα λάβουν αντίγραφο του «Βραβείο Γκίνες» στο όνομα τους, έχει κατατεθεί σχετική αίτηση. Θα δοθεί επιπλέον και το Βραβείο «Πλανήτης Κρήτη» στους συμμετέχοντες αμέσως ή εμμέσως, στην εκδήλωση από οποιανδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες, αλλά και τους απανταχού φίλους του «Πλανήτη Κρήτη» να συμμετάσχουν στην μοναδική αυτή πλανητική πολιτιστική εκδήλωση που θα ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές από συμπατριώτες μας, Ηπειρώτες, Πόντιους, Μακεδόνες και γενικότερα από όλους τους Έλληνες και «Φίλους της Κρήτης», μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και της Ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Ο χορός θα ξεκινήσει στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης και θα συνεχιστεί στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου τα αστέρια μας οι καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν ολόκληρο το πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη της Ελλάδα μας θα στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της Γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.