Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Χανιά : Κυκλοφόρησε τουριστικός χάρτης της πόλης

Kυκλοφόρησε σε 25.000 αντίτυπα (5.000 στην ελληνική και 20.000 στην αγγλική γλώσσα) ο τουριστικός χάρτης της πόλεως των Χανίων.

Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, ανταποκρινόμενη σε ένα πάγιο αίτημα τόσο των Δημοτών όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών της πόλεως, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, εισηγήθηκε την έγκριση της έκδοσης του τουριστικού χάρτη, στηριζόμενη στις δυνατότητες του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Χανίων (GIS), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Γ΄ Κ.Π.Σ.

Ο χάρτης έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση, αφού είναι βασισμένος στο υπόβαθρο του Εθνικού Κτηματολογίου του Δήμου Χανίων. Καλύπτει το σύνολο του Δήμου Χανίων, είναι ενημερωμένος με τις νέες οδούς και περιλαμβάνει ειδικό τμήμα για την Παλιά Πόλη.

Απεικονίζει τα οικοδομικά τετράγωνα και το οδικό δίκτυο, τις ονοματοθεσίες οδών και περιοχών, καθώς και σημεία γενικού ενδιαφέροντος, όπως τις αφετηρίες του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ, τις θέσεις των παιδικών χαρών, τους χώρους πρασίνου, τους χώρους στάθμευσης, τις αφετηρίες των ταξί, τη διαδρομή του Mini Bus και τις εξόδους προς την Εθνική Οδό, το Νοσοκομείο, το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι Σούδας.

Συνοδεύεται από υπόμνημα με περιγραφικές πληροφορίες, που αφορούν μουσεία, πολιτιστικούς φορείς, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και δημόσιες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην Παλιά Πόλη των Χανίων, για την οποία γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και δημόσιων υπηρεσιών, που βρίσκονται εντός των ορίων της, καθώς και των Βυζαντινών και Ενετικών Οχυρώσεων.

1 σχόλιο :

 1. Προς το Blog σας
  Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.