Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Frank Jensen :Πρόεδρος του δικτύου Eurocities για τα επόμενα δύο χρόνια

Frank Jensen, Δήμαρχος Κοπενχάγης
Στη συνάντηση του δικτύου EUROCITIES ( Του μεγαλύτερου πολυθεματικού δικτύου πόλεων στην Ευρώπη ) που πραγματοποιήθηκε στις 3-6 Νοεμβρίου στην Ισπανική πόλη της Σαραγόσα, ο κος Frank Jensen εκλέκτηκε πρόεδρος του δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 49χρονος Δήμαρχος της Κοπενχάγης, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της πόλης από την πρώτη Ιανουαρίου 2010, με την ισχυρή παρουσία του στο δίκτυο επισφραγίζει την προσπάθεια ενδυνάμωσης της πόλης της Κοπενχάγης στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ο κος Jensen δήλωσε ότι '"ο δίκτυο EUROCITIES έχει ταυτοποιηθεί σαν μια διεθνή πλατφόρμα για φιλόδοξες, εξωστρεφείς πόλεις που επιθυμούν να ακούγεται η φωνή τους στις Βρυξέλες. Σκοπός μου είναι η συνεργασία με τους υπόλοιπους Δημάρχους των Ευρωπαϊκών πόλεων ,ώστε να συνεχίσουμε την βελτίωση της επιρροής και της φήμης του EUROCITIES. Το δίκτυο φέρνει μαζί τις τοπικές κυβερνήσεις 140 μεγάλων πόλεων σε περισσότερες από 30 χώρες. Με βάση τις Βρυξέλες, ο σκοπός του δικτύου είναι να συνεργαστεί με τις διάφορες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσει τα κυριώτερα θέματα που απασχολούν το 75% των πολιτών της Ευρώπης που ζουν στις πόλεις".

Ο Γενικός Γραμματέας του EUROCITIES κος Paul Bevan δήλωσε με τη σειρά του ότι «ο Δήμαρχος κος Jensen είναι ένας αξιόλογος πολιτικός με εμπειρία όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα. Αξίζει, και χωρίς αμφιβολία θα απολαύσει, την εμπιστοσύνη όλων στην Ευρώπη όσο αφορά την ηγεσία του στο EUROCITIES».

Ο Δήμαρχος κος Jensen αναλαμβάνοντας την ηγεσία του EUROCITIES έπλεξε το εγκώμιο του προηγούμενου προέδρου, του Δήμαρχου της Χάγης Κου Jozias van Aartsen, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 μέχρι το  2010. Παράλληλα εξήγησε ότι στα δύο χρόνια που θα είναι πρόεδρος θα επικεντρωθεί σε ενέργειες όπως την κλιματική αλλαγή, την οικονομική ανάπτυξη και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Συγκεκριμένα μάλιστα θα «χρησιμοποιήσει» την 25η επέτειο του EUROCITIES για να τραβήξει κι άλλο την προσοχή των νομοθετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.