Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δήμος Βόλου :Τουριστικός Δικτυακός τόπος www.volosinfo.gr

Άρχισε να  λειτουργεί επίσημα το τουριστικό site του Δήμου Βόλου.
Το νέο site έχει μοναδικό προσανατολισμό την τουριστική πληροφόρηση, παρέχει όλες τις κατηγορίες πληροφόρησης που παρέχονται από αντίστοιχα sites τουριστικών προορισμών του εξωτερικού και έρχεται να καλύψει την διαπιστωμένη ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου κόμβου, που έχει προσδιοριστεί από στελέχη του Δήμου Βόλου που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Aκολουθώντας καλές πρακτικές άλλων τουριστικών sites και αξιοποιώντας την εμπειρία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου από την πολυετή λειτουργία του, δημιουργήθηκε ένα απόλυτα τουριστικός δικτυακός τόπος.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι οι χρήστες του δικτυακού τόπου να μπορούν να οργανώσουν όλες τις λεπτομέρειες ενός επιτυχημένου ταξιδιού στο Βόλο.
Το  www.volosinfo.gr περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες πληροφόρησης:
Πληροφορίες διαμονής και πρόσβασης, όπου αναλυτικά περιλαμβάνονται:
Διαμονή όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping’s, μετακινήσεις – δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς, τρένων, ΚΤΕΛ, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων, χώροι στάθμευσης, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, πρόγνωση καιρού.
Πληροφορίες δραστηριοτήτων στην περιοχή όπως:
Εκδηλώσεις, χώροι πολιτισμού, καταδυτικά κέντρα, χιονοδρομικό κέντρο, τρενάκι Πηλίου, πληροφορίες θρησκευτικού τουρισμού, περιγραφές περιοχών Πηλίου και Σποράδων, προτάσεις για διαδρομές με αυτοκίνητο, ποδήλατο και πεζοπορία στην πόλη και στο Πήλιο, τοπική κουζίνα.
Άλλες χρήσιμες πληροφορίες, όπως:
Μεσιτικά γραφεία για εκείνους που θέλουν να μείνουν περισσότερο, χρήσιμα τηλέφωνα, γυναικείοι συνεταιρισμοί, συνεδριακοί χώροι, λαϊκές αγορές, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λιμάνι Βόλου.
Τέλος περιέχονται γενικά στοιχεία όπως περιγραφή στοιχείων της περιοχής και της Αργούς τα οποία είναι αναπαραγωγές εντύπων που αξιολογήθηκαν θετικά από την διακίνησή τους σε τουριστικές εκθέσεις και τα οποία δίνουν ένα συνολικό στίγμα της περιοχής για τον επισκέπτη αλλά και υλικό  για άτομα που θέλουν να προβάλλουν την περιοχή (δημοσιογράφους κτλ) .
Όλες οι πληροφορίες που έχουν ενσωματωθεί έχουν προκύψει από αξιολόγηση των ερωτήσεων των επισκεπτών στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης από τα 6 χρόνια λειτουργίας του. Σκοπός του ηλεκτρονικού αυτού μέσου είναι να παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να μπορεί να οργανώνει τα βασικά στοιχεία του ταξιδιού του στην περιοχή ώστε αρχικά  να έχει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πως έρχομαι, που μένω, πως μετακινούμαι, που παρκάρω, κτλ και κατόπιν ήρεμος και με άνεση να μπορεί να προγραμματίσει τις δραστηριότητες στην περιοχή μας, όπως ποιες περιοχές επισκέπτομαι, τι εμπειρίες ετοιμάζομαι να ζήσω (γαστρονομία, θάλασσα, βουνό, περιπέτεια), τι εικόνες με περιμένουν, τι μπορώ να φαντάζομαι μέχρι το ταξίδι να αρχίσει.
Όπως γίνεται φανερό από την ποιότητα της πληροφορίας, το κρίσιμο στοιχείο για την λειτουργία του site  είναι η ανάγκη διαρκούς και έγκαιρης ενημέρωσης των στοιχείων του. Απάντηση σε αυτή  την ανάγκη δίνει η λειτουργία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης. Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, όπως είναι γνωστό, είναι υπηρεσία του Δήμου Βόλου η οποία λειτουργεί από το 2004 και παρέχει επικαιροποιημένη τουριστική πληροφόρηση στους επισκέπτες της περιοχής. Η σταθερή και καθημερινή αναζήτηση νέων πληροφοριών και η στελέχωση του Κέντρου με ικανά και έμπειρα στελέχη μπορούν να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του δικτυακού τόπου και την επάρκειά του σε τουριστική πληροφορία.                              
Τα αμέσως επόμενα βήματα που προγραμματίζονται είναι το site να γίνει δίγλωσσο, κάτι άμεσα εφικτό καθώς το 85% της πληροφορίας είναι διαθέσιμο σε αγγλική γλώσσα, ενώ επίσης προγραμματίζεται η ενσωμάτωση ενός ημερολογίου με τα τρέχοντα πολιτιστικά δρώμενα. Ταυτόχρονα η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας θα προωθηθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε τοπικούς φορείς του τουρισμού καθώς και σε τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να συγκεντρωθούν απόψεις που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.