Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αγ.Παρασκευή :Δικτυακή Μάθηση Ηλικιωμένων

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 'Δια βίου Μάθηση' πραγματοποιήθηκε από τη ΜΚΟ «50και Ελλάς» και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής το σχέδιο SEELERNETZ (SEniors in Europe LEaRn in NETworks), με σκοπό την ενεργοποίηση των ατόμων άνω των 55 ετών (συνταξιούχοι) για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Βασική αρχή του προγράμματος SEELERNETZ, είναι πως «οι συνταξιούχοι είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν και ενεργοποιούνται για διάφορα θέματα όταν  αναγνωρίζουν πως αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους». 
Με βάση αυτό, το πρόγραμμα SEELERNETZ έδωσε τη δυνατότητα σε ομάδες ατόμων άνω των 55 ετών να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες μέσα από θέματα που οι ίδιοι πρότειναν, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην καλυτέρευση της δικής τους ζωής. Στην Αγία Παρασκευή οι συμμετέχοντες 55 και άνω ενεργοποιήθηκαν και αυτοοργανώθηκαν σε τρεις ομάδες ενασχόλησης των κατοίκων άνω των 55 ετών:
i.    Ομάδα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,
ii.   Ομάδα Πεζοπορίας και Περιπάτων και
iii.  Ομάδα Υγείας και Εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία.
 
Ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κ. Μιχάλης Γαβράς αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή ιδέα του προγράμματος να δώσει την ευκαιρία στους πρεσβύτερους δημότες να αυτοοργανωθούν και να ασχοληθούν με πράγματα που οι ίδιοι θέλουν με την υποστήριξη του δήμου, υποστηρίζοντας ότι «το ανωτέρω πρόγραμμα δεν είναι μια ακόμα υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος στους 'άνω των 55'. Ο ρόλος του Δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας αλλά και των άλλων Νομικών Προσώπων του Δήμου, όπως τα Δημοτικά Ιατρεία, η Αντιδημαρχία Παιδείας, το ΚΑΠΗ και ο Αθλητικός Οργανισμός, είναι να δώσουν την ευκαιρία και την υποστήριξη σ' αυτές τις ομάδες δημοτών μέσα από το πρόγραμμα να αναπτύξουν τη δική τους αυτόνομη ενεργοποίηση και δράση.»

Πληροφορίες:
Δήμος Αγ. Παρασκευής
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Τηλ:210-6084994
E-mail: koinoniki@agiaparaskevi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.