Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η πόλη του Τορίνο θέλει να γίνει "εξυπνότερη" !

Η πόλη του Τορίνο, στις 25 Φεβρουαρίου υπέβαλε την υποψηφιότητά της στην πρωτοβουλία  "European Smart Cities and Communities initiative".

Το «
Smart Cities and Communities initiative», που δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του έτους, έχει ως στόχο να ενισχύσει το δυναμικό για διάδοση των ορθών πρακτικών των τοπικών αρχών για θέματα ενέργειας  και να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων σε όλη την ΕΕ. Μέσω αυτού, η Επιτροπή επιθυμεί να καταστήσει εμπορικά ενδιαφέρουσες τις τεχνολογίες  και λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα , με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας με τη βοήθεια αστικών projects .

Σχολιάζοντας το project του Τορίνο,  ο Ρομπέρτο ​​Tricarico, σύμβουλος της πόλης για το περιβάλλον, δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε τη φιλοδοξία να σχεδιάσουμε ένα καλό έργο με μετρήσιμα κοινωνικά αποτελέσματα. Αυτό θα έχει δύο σκέλη ,  μια βαθμίδα αφιερωμένη στην ενεργειακή επανειδίκευση / ανανέωση των υφιστάμενων κτιρίων και μια άλλη αφιερωμένη στη βιώσιμη κινητικότητα ".

Αλλά η φιλοδοξία του Τορίνο δεν περιορίζεται στην δημοτική αρχή του. Περισσότεροι από 60 διαφορετικοί φορείς από την τοπική βιομηχανια και το ακαδημαϊκό δίκτυο (FIAT, η Siemens και η Telecom Italia μεταξύ άλλων) με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του για την κινητοποίηση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για να κερδίσει την Ευρωπαϊκή στήριξη .

Το Οικολογικό σχέδιο του
Τορίνο διαθέτει, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, φορέα ενός κέντρου αριστείας για την ενεργειακή έρευνα στο τοπικό πολυτεχνείο, την εγκατάσταση ενός δίκτυου σταθμών παραγωγής επαναφορτιζόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και την ενσωμάτωση του συστήματος δημόσιου φωτισμού στο σύστημα ισχύος που χρησιμοποιείται από τά τοπικά ηλεκτρικά λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.