Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το Μανχάταν προσελκύει ξανά εταιρείες

@Τhe New York Times.Καθημερινή 18 Ιουνίου 2011

Δεκαπέντε χρόνια πριν, η φήμη της Νέας Υόρκης ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου αμφισβητήθηκε όταν ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός UBS μετέφερε τη βορειοαμερικανική έδρα του στα προάστια του Κονέκτικατ, όπου έχτισε τη μεγαλύτερη αίθουσα συναλλαγών στον κόσμο. Σήμερα το μετανιώνει. Αποδεικνύεται ότι τα προάστια λειτουργούν αρνητικά στην προσέλκυση των καλύτερων και λαμπρότερων νεαρών τραπεζιτών, που θέλουν να ζήσουν στο Μανχάταν ή το Μπρούκλιν, και όχι στο ασήμαντο Στάμφορντ. Η εταιρεία ανακάλυψε επίσης ότι θα ήταν καλύτερο να βρίσκεται κοντά στους μεγάλους πελάτες της στη Νέα Υόρκη.
 
Η UBS φέρεται τώρα να εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα μετεγκατάστασης, με την οποία ο βραχίονας επενδυτικής τραπεζικής της και 2.000 στελέχη θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη, στον ουρανοξύστη του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η τελική απόφαση ίσως δεν ληφθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες, ενώ η όποια μετακόμιση δεν θα γίνει πριν από το 2015. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η UBS ξεκίνησε συνομιλίες με τον Λάρι Σίλβερσταϊν για τους όρους πιθανής συμφωνίας μεταφοράς της στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 3, έναν πύργο γραφείων με 80 ορόφους, τον οποίο ο μεγιστάνας των κατασκευών σχεδιάζει να χτίσει. Η επιστροφή της UBS θα είναι δώρο για τη Νέα Υόρκη, που τις τελευταίες δεκαετίες υπέφερε από διαρροές επιχειρήσεων λόγω του σκεπτικού ότι οι υπολογιστές και οι τηλεπικοινωνίες έχουν κάνει το Μανχάταν μάλλον πολυτέλεια παρά ανάγκη.

Αν και αξιωματούχοι του δήμου εξακολουθούν να φοβούνται διαρροή επιχειρήσεων, η κίνηση της UBS είναι η τελευταία κατά σειρά ένδειξη πως η Νέα Υόρκη έχει ανακτήσει το κύρος της ως κόμβος νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι είναι τακτική της να αξιολογεί τους χώρους όπου στεγάζεται «όταν λήγουν οι μισθώσεις και υπάρχει διαθέσιμος άλλος χώρος».

1 σχόλιο :

 1. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
  Παρέχουμε όλους τους τύπους δανειακών υπηρεσιών: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, αυτόματο δάνειο, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

  Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
  Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

  Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
  Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

  Τι προσφέρουμε;
  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Μπορούμε να βοηθήσουμε!
  Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

  Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
  Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
  Email επικοινωνίας: novaglobalfinances@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.