Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πανελλήνια Συνάντηση του Kινήματος των *istas!

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, διοργανώνεται στην Πάτρα Πανελλήνια Συνάντηση του Kινήματος των *istas! 
Ομάδες από όλη την χώρα θα παραβρεθούν στην Πάτρα για να γνωριστούν, να οργανωθούν, να συζητήσουν και να προγραμματίσουν από κοινού διάφορα θέματα που αφορούν αυτές τις νεοσύστατες εθελοντικές οργανώσεις. 
Το κίνημα των elladistas, όπως έχει συνηθιστεί να αποκαλείται, εδώ και ένα χρόνο έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες με την ανιδιοτελή προσφορά του και την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον και τρόπο ζωής.

Στην συνάντηση, που φυσικά θα είναι ανοικτή για όποιον θα ήθελε να την παρακολουθήσει και να συμμετάσχει, εκτός των ζητημάτων που αφορούν τις ίδιες τις ομάδες, θα αναπτυχθούν διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον εθελοντισμό. Έτσι, στις θεματικές εντάσσονται το “2011 - Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού”, η “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και οι ομάδες *istas” και άλλα.



Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση και την πολύτιμη χορηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης - Europe Direct Πάτρας και της Γέφυρα ΑΕ.

Ο κατάλογος των ομάδων που θα συμμετάσχουν αυξήθηκε με την παρουσία των ιδρυτών του κινήματος, τους atenistas και με την ομάδα από τα Χανιά τους Kydonistas.
Ταυτόχρονα, το παρόν θα δώσει και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Γιάννος Λιβανός ο ποίος θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει  τις ομάδες, να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες της συνάντησης και να εντοπιστούν σημεία ουσιαστικής συνεργασίας για το μέλλον.

Επίσης παρεμβάσεις και εισηγήσεις για θέματα εθελοντισμού θα κάνουν ο κ. Γιάννης Φρέρης για λογαριασμό της Γέφυρα ΑΕ, ο κ. Διονύσης Καρβέλης από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων κα. Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη.

2 σχόλια :

  1. Είναι τυχαίο που σε εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης φουντώνει το κίνημα εθελοντισμού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι. Πάντως οι κοινωνικές συσσωματώσεις που (αυτο)οργανώνονται είναι ο τρόπος που και η ίδια η φύση ξεπερνάει πολλά από τα προβλήματά που εμφανίζονται στη διαδικασία του γίγνεσθαι. Όπως και να έχει οι δράσεις αυτές θα πυκνώσουν εκ των πραγμάτων δίνοντας απάντηση σε αδιέξοδα, με τρόπο ανθρώπινο και δημιουργικό. Η εμπιστοσύνη και η συνταύτιση αποτελούν το κλειδί. Αν οι κεντρικές δομές μπορούν να αφουγκραστούν και να ενσωματώσουν γόνιμα τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών υπάρχει ελπίδα για γρηγορότερο ξεπέρασμα. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν πολλή δουλειά και πολύ βάρος να σηκώσουν. Αλλά θα τα καταφέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.