Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ευτυχώς στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έχουν το ... χαβά τους!

@Ένα σχόλιο στο www.cretalive.gr που μας εκφράζει απόλυτα.

Είναι δυνατόν την ώρα που καταρρέει η χώρα και που όλοι κινούνται με το ένα μάτι στις πολιτικές εξελίξεις και το άλλο με την αγωνία στο αύριο κάποιοι να επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους; Και μάλιστα καλά; Είναι...αν κάποιοι έχουν επαγγελματική ευσυνειδησία και κινούνται με ορίζοντα το καλό του τόπου και όχι με άξονα τη θέση τους και την καρέκλα τους.
Ο λόγος για τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννη Μπρα, που την ώρα που όλοι ήταν προσηλωμένοι στο τι γίνεται κεντρικά με τις πολιτικές εξελίξεις, εκείνος προτίμησε να ασχοληθεί με το παρόν και το μέλλον της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο, ξεναγώντας τους 35 Γερμανούς δημοσιογράφους, στη σύντομη παραμονή τους στην Κρήτη. Κάτι είναι κι αυτό στο γκρίζο ( ή μάλλον κατάμαυρο) τοπίο που ζούμε!



Το σχόλιο αυτό έρχεται σε συνέχεια της είδησης ότι "Ελπίδες για προσέλκυση, όχι πολυπληθούς τουρισμού αλλά ποιοτικού τουρισμού, καλλιεργούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά τις επαφές που έχει ξεκινήσει ο ΟΛΗ με πλοιοκτήτρια εταιρεία, στο δυναμικό της οποίας ανήκει το πολυτελές ιστιοφόρο "Sea Cloud".

Το πλοίο, το οποίο απευθύνεται σε "ιδιαίτερο" κοινό, έχει στα σχέδιά του να εντάξει κάποια stops στην Κρήτη, έχοντας μεταξύ των εναλλακτικών του το λιμάνι του Ηρακλείου. Το πλοίο "έδεσε" σήμερα στο λιμάνι, μεταφέροντας 35 Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι συναντήθηκαν με το δ/ντα σύμβουλο του ΟΛΗ, Γ.Μπρα, ο οποίος συζήτησε μαζί τους τις προσπάθειες για ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας, αλλά και τα πλεονεκτήματα που παρέχει το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν επίσης το παραδοσιακό χωριό "Αρόλιθος". Το "Sea Cloud" έχει χωρητικότητα μόλις 120 επιβατών, ο καθένας από τους οποίους όμως θα καταβάλλει το ποσό των 3.000 ευρώ για μία εβδομάδα στο κρουαζιερόπλοιο. Το δεδομένο αυτό γεννά νέες ελπίδες για προσέλκυση τουρισμού υψηλής οικονομικής δυνατότητας, σε περίπτωση, φυσικά, που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ΟΛΗ και της πλοιοκτήτριας εταιρείας."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.