Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Κρητική κουζίνα στο «Worlds of Flavor» της Καλιφόρνια

Θετικά είναι τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 14ο διεθνές γαστρονομικό συνέδριο “Worlds of Flavor” που διοργάνωσε το Culinary Institute of America στην Νάπα της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας συμφωνήθηκε εξαγωγή Κρητικών κρασιών.

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στην συγκεκριμένη εκδήλωση η Περιφέρεια Κρήτης ξεκίνησε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο και τον Εμπορικό Ακόλουθο, κο Μάριο Μπελιμπασάκη, για την σταθερή προώθηση και καθιέρωση των κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης είχε μια απ’ τις πιο πετυχημένες παρουσίες στο συνέδριο καθώς δημιούργησαν θετικότατες εντυπώσεις τα ιδιαίτερα εδέσματα και προϊόντα της Κρητικής Κουζίνας που προσφέρθηκαν στους 700 συνέδρους, οι οποίοι είναι opinion leaders στον χώρο της γαστρονομίας (Σεφ, δημοσιογράφοι γαστρονομίας και ιδιοκτήτες εστιατορίων).


Μέσα απ’ τους εκπροσώπους της, την κα Ζωή Νόβακ, διευθύντρια του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας», και τον Chef κο Γιάννη Τσιβουράκη, εκπρόσωπο της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης», η Περιφέρεια Κρήτης προσέφερε Κρητικά εδέσματα, παρουσίασε παραδοσιακές συνταγές, επικοινώνησε την αξία και τις ιδιαιτερότητες της Κρητικής Διατροφής, διένειμε πληροφοριακό υλικό και έκανε επαφές με τους επαγγελματίες του χώρου.

Η δεύτερη εκδήλωση στην οποία είχε συμμετοχή η Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο «Taste of Greece» διοργανώθηκε από το Εμπορικό γραφείο του Ελληνικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, για το οποίο έγινε αποστολή Κρητικών προϊόντων και ενημερωτικού υλικού.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ήταν η ανάδειξη-παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων σε εισαγωγείς και διανομείς προϊόντων διατροφής στην Καλιφόρνια.

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Εμπορικό γραφείο του Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω ενός σχεδίου που περιλαμβάνει δράσεις όπως τη δημιουργία πλήρους βάσης δεδομένων στα αγγλικά με τους κρητικούς παραγωγούς, πληροφορίες για τα προϊόντα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η πληροφοριακή βάση δεδομένων θα διανεμηθεί και θα αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι μετά από επαφές που έγιναν με την μεσολάβηση του Εμπορικού Ακολούθου με αμερικάνο διανομέα, ήδη έκλεισε η πρώτη συμφωνία για την εξαγωγή κρητικών κρασιών.

Πηγή :www.flash.gr.Φωτογραφίες : Αγλαΐα Κρεμέζη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.