Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

1η Πανελλήνια Συνάντηση για τη Στρατηγική Προβολή και την Ταυτότητα των ελληνικών Τόπων

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (ΜΧΠΠΑ) και η πρωτοβουλία Ιmagine the City, συνεργατικός σχηματισμός για την ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και την αστική αναγέννηση, διοργανώνουν την πρώτη Συνάντηση Ελλήνων, εντός και εκτός συνόρων, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους επαγγελματικούς χώρους του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας, της γραφιστικής, του επιχειρείν,  του τουρισμού, του εμπορίου, της πολιτιστικής διαχείρισης.

Στόχος της Συνάντησης είναι η οριοθέτηση και η διάχυση της γνώσης του αντικειμένου και κυρίως η δημιουργία συνθηκών διάλογου και συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων, ειδικευμένων συμβούλων, δημιουργών και εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, αλλά και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Ο θεματικός πυρήνας της Συνάντησης αναδεικνύει τη σχέση τοπικής ανάπτυξης, χωρικού σχεδιασμού και επικοινωνίας. Ο σχεδιασμός της προβολής ενός τόπου ή μιας χώρας, η διαχείριση προορισμού, η χρήση εφαρμογών  e-marketing και η διαμόρφωση της τοπικής ταυτότητας, θα βρεθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στο επίκεντρο της επιστημονικής συζήτησης, ενώ μία ποικιλία από παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη του Βόλου θα απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, στοχεύοντας στην ενημέρωση των πολιτών.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο. Η Επιστημονική Επιτροπή, αποτελείται από εκπροσώπους 8 Πανεπιστημίων αλλά και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του marketing και branding τόπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Περισσότερες από 140 προτάσεις εισηγήσεων έχουν υποβληθεί για κρίση.

Οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα εισηγήσεων και παρουσιάσεων, θα ξεναγηθούν στην πόλη του Βόλου σε εκδηλώσεις αστικού πολιτισμού και θα συνεισφέρουν στη δικτύωση ατόμων και φορέων για μελλοντικές συνεργασίες και ανταλλαγή ιδεών με στόχο την τοπική ανάπτυξη και την αστική αναγέννηση.  

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας ελληνικών φορέων και πρωτοβουλιών οργανώνονται περισσότερες από 10  παράλληλες εκδηλώσεις, συνδεδεμένες με το αντικείμενο του Συνεδρίου, ανοιχτές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Διαμορφώνουν έτσι μια ‘γιορτή’ αστικού πολιτισμού από τα όρια του συνεδριακού χώρου και των συνέδρων …στα όρια της πόλης και της Κοινωνίας των πολιτών.

Μερικές από τις εκδηλώσεις είναι: σημεία ενημέρωσης πολιτών, θεματική δημόσια συζήτηση από την Intelligence Squared Greece, έκθεση γραφιστικής από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, έκθεση «Φαντάσου την Πόλη- Βόλος 2012» με αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές προτάσεις ανάπλασης, παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για την πόλη του μέλλοντος, εκδηλώσεις street performance και street art.   

Η Συνάντηση, με διακριτικό τίτλο IDEA|TOpos και βασικό άξονα το Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου σε συνδυασμό με τις παράλληλες εκδηλώσεις αστικού πολιτισμού, στοχεύει τα επόμενα χρόνια να εξελίσσεται διαρκώς, ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις και τόπους της χώρας εντοπίζοντας, αναπτύσσοντας και ενδυναμώνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τόπων: Απώτερος σκοπός είναι οι ζυμώσεις που θα γίνουν εντός και εκτός συνεδριακού χώρου τον ερχόμενο Μάρτιο να είναι αφορμή υπερβάσεων και αξιοποίησης νέων δυνατοτήτων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Η Συνάντηση βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και  το ΤΕΕ Μαγνησίας, και υποστηρίζεται από το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Για την επιτυχία του εγχειρήματος, έχουν αρχίσει να ενώνουν τις δυνάμεις τους μη κερδοσκοπικοί φορείς, όπως Διεθνές Ελληνικό Θέατρο, Intelligence Squared Greece και Brainlab, συλλογικοί  φορείς όπως, η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας και η Ένωση Γραφιστών Ελλάδος, εταιρείες όπως Stefi production, theSwitch, Αwapai και Social Brands, Archangel Music (ARK FESTIVAL) και πρεσβευτές της Συνάντησης όπως ο Peter Economides και η Lia Ghilardi, σύμβουλοι διεθνούς ακτινοβολίας σε θέματα branding και πολιτισμικού σχεδιασμού αντίστοιχα.  

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα www.placemarketing.gr
Το κόστος συμμετοχής του Συνεδρίου διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα (140 € για το τριήμερο – 50 € για φοιτητές/άνεργους) ενθαρρύνοντας έτσι τη συμμετοχή νέων επιστημόνων και επαγγελματιών.


Γραφείο Τύπου
www.placemarketing.gr
Υπεύθυνη Επικοινωνίας  
Στεφανία Ξυδιά
press@placemarketing.gr
Tηλ. 210 3219034 – 6934438748

Σημείωση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ο αρχικός στόχος είναι η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του Συνεδρίου να γίνει εντός του Ιανουαρίου και του προγράμματος των Παράλληλων Εκδηλώσεων στην πόλη να γίνει εντός του Φεβρουαρίου. Πληροφορίες και υλικό θα δημοσιεύεται σταδιακά στην ιστοσελίδα www.placemarketing.gr  
Και στα social media  Facebook & Linked in:
IDEA|TOpos Marketing & Branding Τόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.