Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Μια πόλη 7000 τετραγωνικά εκατοστά

Κινούμαστε, εργαζόμαστε και ζούμε σε αστικούς τόπους, τους οποίους η συνήθεια και η απάθεια συχνά μας κάνει να θεωρούμε δεδομένους.
Έχουμε ποτέ σκεφτεί τι είναι αυτό που μας δυσαρεστεί -αισθητικά και λειτουργικά- και πως θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε; Είμαστε σε θέση να ανατρέψουμε την εικόνα, ώστε το εναλλακτικό να γίνει εφικτό και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο τόπο;
Μπορεί να χωρέσει μια πόλη σ’ ένα χαρτί 70x100;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σε συνεργασία με τo Imagine the City, στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing & Branding Τόπου, καλεί όλους τους σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας να σχεδιάσουν μία ή περισσότερες αφίσες για την έκθεση «Μια πόλη 7000 τετραγωνικά εκατοστά».
 

Πιο συκγεκριμένα, οι σχεδιαστές καλούνται, με ελευθερία και φαντασία στις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουν, να παρουσιάσουν μια νέα εικόνα της πόλης τους ή της πόλης της επιλογής τους, ελληνική σε κάθε περίπτωση, με στόχο την προβολή και ανάδειξη μιας διαφορετικής ταυτότητας της πόλης, παίρνοντας ως αναφορά τους βασικούς άξονες του συνεδρίου.

 
Οι αφίσες που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή, θα τυπωθούν σε διάσταση 70x100 εκ. και θα εκτεθούν για 10 ημέρες (29/03 - 08/04/2012) στην ομώνυμη έκθεση που θα λάβει χώρα σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο της πόλης του Βόλου, στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου.
 

Η έκθεση θα προσπαθήσει να αναδείξει μια διαφορετική αντίληψη της οπτικής επικοινωνίας της πόλης, με χαρακτήρα δυναμικό, σύγχρονο και καινοτόμο.
 

Με αφορμή την έκθεση, θα εκδοθεί κατάλογος, οπού θα περιλαμβάνεται και ένα μικρό βιογραφικό του κάθε σχεδιαστή.
 

Οι σχεδιαστές των τριών καλύτερων αφισών, σύμφωνα με την επιτροπή, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς επιβάρυνση το συνέδριο.

Τα μέλη της επιτροπής είναι οι:
Γρηγοροπούλου Κατερίνα
αρχιτέκτων/interior designer, μέλος της ομάδας “Imagine the City”
Χρυσικοπούλου Ρένα
σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας (π6)
Μπρέλλης Χριστόφορος
σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας/βιομηχανικός σχεδιαστής (Antidot Design Studio)
Πετροπουλέας Τζανέτος
σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε., 2010-2012
Χατζηϊορδάνογλου Παντελής
σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας (DesignBond), αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε., 2010-2012

- Προθεσμία υποβολής συμμετοχών 19 Φεβρουαρίου 2012.
- Oι συμμετέχοντες έχουν την πλήρη ευθύνη, για την αφίσα που θα δημιουργήσουν για τον συγκεκριμένο σκοπό, έναντι κάθε τρίτου που σχετίζεται με τα συνδεόμενα με αυτή πνευματικά δικαιώματα.
- Η χρήση ελληνικής γλώσσας θεωρείται προϋπόθεση για κάθε συμμετοχή.

Σημείωση: Στις αφίσες που θα εκτεθούν, θα προστεθούν τα λογότυπα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, των δημιουργικών κυμάτων, του Imagine the City και του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.