Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Υποβολής Υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Παγκόσμιος Δήμαρχος 2012

Το Ίδρυμα ‘Δήμαρχοι των Πόλεων’, η διεθνής δεξαμενή σκέψης για τα αστικά ζητήματα, δημοσίευσε πρόσφατα την 6η πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο «Παγκόσμιος Δήμαρχος 2012». Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε εκείνο το δήμαρχο, ο οποίος βρίσκεται τουλάχιστον στη δεύτερη θητεία του και έχει αποδεδειγμένα σημαντική συνεισφορά στην τοπική κοινότητα, έχοντας υλοποιήσει ένα όραμα για την πόλη του που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο και σε άλλες πόλεις διεθνώς.

Εν προκειμένω, οι διοργανωτές του βραβείου αναζητούν εκείνους τους αιρετούς που διακρίνονται για την ηγεσία και το όραμα, τις διαχειριστικές τους ικανότητες, την αξιοπρέπεια, την κοινωνική ευαισθησία και την ικανότητά τους να παρέχουν ασφάλεια στους δημότες τους, σεβασμό στο περιβάλλον και αλληλεγγύη μεταξύ κοινοτήτων από διαφορετικό πολιτιστικό, εθνοτικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Στο παρελθόν το βραβείο απονεμήθηκε στους δημάρχους των Τιράνων (2004), της Αθήνας (2005), της Μελβούρνης (2006), του Κέιπ Τάουν (2008) και του Μέξικο Σίτυ (2010).

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στα μέσα του προσεχούς Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τη φόρμα υποβολής της υποψηφιότητας μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από τη σχετική ιστοσελίδα του ιδρύματος:

http://www.worldmayor.com/contest_2012/word-mayor-nominations-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.