Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Mechelen: Έξυπνα τηλέφωνα εντοπίζουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης

Ένα πιλοτικό προς το παρόν σχέδιο,  το οποίο επιτρέπει στους χρήστες έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας να εντοπίζουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης,  τέθηκε σε λειτουργία στην πόλη Μέχελεν (Mechelen) του Βελγίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών  Belgacom . 
Το συγκεκριμένο σύστημα  που  ονομάζεται «smarting parking», και  «χάρισε» στη συγκεκριμένη πόλη, την ευρωπαϊκή πρωτιά στον συγκεκριμένο τομέα, είναι ήδη ανεπτυγμένο σε δύο πόλεις των ΗΠΑ, το Σαν Φραντσίσκο και τη Νέα Υόρκη.  
Στη βελγική πόλη, το  συγκεκριμένο σύστημα   το οποίο προβλέπεται να εξελιχθεί σε ενάμισι χρόνο, δείχνει, όχι μόνο  που βρίσκονται οι  χώροι στάθμευσης, αλλά και οι ελεύθερες σ’ αυτούς  θέσεις.  
 
Η λειτουργία του στηρίζεται σε ένα σύστημα αισθητήρων στις εγκαταστάσεις στάθμευσης οι οποίοι υποδεικνύουν που υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης , είτε είναι  υπέργειος , είτε υπόγειος. Οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να γυρνούν γύρω- γύρω προκειμένου να βρουν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους,  εξοικονομώντας χρόνο και καύσιμα, ενώ μεγάλο θα είναι και το όφελος για το περιβάλλον.  
 
Βέβαια δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις της αστυνομίας της πόλης, ότι οποιαδήποτε χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση απαγορεύεται, ωστόσο η ίδια  θεωρεί ότι οι αυτοκινητιστές που χρησιμοποιούν το σύστημα, είναι ευαισθητοποιημένοι, και θα βρίσκουν χώρο προσωρινής στάθμευσης ,υπάρχουν άλλωστε πολλοί, ενώ περιμένουν να πάρουν την πληροφορία μέσω μηνύματος, για το που υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης. 
 
Πηγή :www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.