Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Χανιά:Τιμητική διάκριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης , ως «Πόλης 12 Αστέρων»

phΣε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο δημαρχείο της πόλης του Στρασβούργου στη Γαλλία, στις 21 Μαρτίου 2012, το Συμβούλιο της Ευρώπης απένειμε στο Δήμο των Χανίων - για πρώτη φορά – την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City», με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου - το περασμένο έτος - στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.). Μαζί με τον Δήμο Χανίων, το βραβείο έλαβαν συνολικά 19 Δήμοι από 12 ευρωπαϊκές χώρες. 

Σχολιάζοντας την παραπάνω διάκριση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και συντονιστής των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, κ. Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η διάκριση που έλαβε ο Δήμος μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή των Χανίων για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο κατά το τελευταίο έτος».


Σύμφωνα με τον κ. Κουρή «κατά τη διάρκεια της Ε.Ε.Τ.Δ. 2011, πάνω από 4.000 πολίτες των Χανίων – όλων των ηλικιών - είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν δράσεις σχετικές με την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της τοπικής διάστασης στην επίτευξη αυτού του στόχου».

«Τέλος, είναι πολύ σημαντικό - και αυτό το αξιολόγησε θετικά το Συμβούλιο της Ευρώπης – ότι ο Δήμος Χανίων, πέραν από τις πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα και δράσεις όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η λειτουργία νέων ΚΑΠΗ, η δημιουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, κ.α. - που συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση και αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού, στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων και στην προστασία των λιγότερο προνομιούχων ομάδων του πληθυσμού, όπως π.χ. τα άτομα της τρίτης ηλικίας» καταλήγει στη γραπτή δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων.

photo1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.