Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι πολίτες του Βέροιας συμμετέχουν στο Σχέδιο Δράσης για το Ιστορικό Κέντρο

Τη συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Δράσης για το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, ζητά ο δήμος Βέροιας. Για το σκοπό αυτό έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ερωτηματολόγιο, με  σκοπό να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών, γύρω από τα προβλήματα που εντοπίζονται στις διατηρητέες περιοχές του  ιστορικού κέντρου της Βέροιας(Κυριώτισσα, Μακαριώτισσα, Εβραϊκή Συνοικία, Παναγία Δεξιά) και προτάσεις για την επίλυσή τους και την αναγέννησή του. 
Θα ακολουθήσει επεξεργασία των προτάσεων, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο Σχέδιο Δράσης που εκπονείται, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Το ερωτηματολόγιο εντάσσεται στη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Δράσης για την αποκατάσταση και βιώσιμη ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Βέροιας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II -LINKS, (Low tech Inherited from the old European city as a key for performance and Sustainability) και αφορά στην αποκατάσταση των ιστορικών κέντρων με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. 
Εντάσσεται ακόμα στο πλαίσιο σειράς δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται από την Τοπική Ομάδα Στήριξης του Σχεδίου για τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εκπόνησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.