Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αρχάνες :Ο τουρισμός "ειδικών ενδιαφερόντων" θέμα διεθνούς συνεδρίου

Ο τουρισμός "ειδικών ενδιαφερόντων" θέμα διεθνούς συνεδρίου
Στις Αρχάνες θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού : ICOT2012, από σήμερα ως τις 26 Μαΐου 2012, που θα εστιάσει στην «Ανάπτυξη Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων». 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκατάστασεις του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Η ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού δημιούργησε προβλήματα που επηρέασαν προορισμούς και τοπικές κοινότητες, σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, πολλές κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, κοινωνίες και τουριστικοί φορείς, έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης.
Μια τέτοια εναλλακτική μορφή είναι και ο «Τουρισμός Ειδικών Ενδιαφερόντων».

Αν και αυτή η τάση έχει προσελκύσει την προσοχή της τουριστικής βιομηχανίας και μεγάλο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές πτυχές του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων που δεν είναι ευρέως γνωστές και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

Έχοντας αυτά κατά νου, το ICOT2012 έχει ως στόχο να συμβάλει στη συνεχή διαπραγμάτευση σχετικά με ζητήματα που τίθενται για τον Τουρισμό Ειδικών Ενδιαφερόντων. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα γίνουν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς κύρους, φιλοδοξούμε στη διαμόρφωση πολιτικής για την ανάπτυξη και διαχείριση του Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων.
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, κυβερνητικοί φορείς και φοιτητές από τομείς που αφορούν στον τουρισμό.
Το συνέδριο διοργανώνουν: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Surrey International Institute (Κίνα), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων και International Association of Tourism Policy.
Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.iatour.net/icot2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.